Serinletici ve doyurucu olan ayran aşı çorbası tanımını sizinle paylaşıyoruz. Sıcak havalarda çorba içmek istemeyenler için ılık ve soğuk olarak servis edebileceğiniz ayran aşı çorbasının imali epeyce kolaydır. Pekala, ayran aşı çorbası nasıl yapılır? İşte ayran aşı çorbası tanımı…
Malzemeler:
-1 su bardağı buğday
-1 su bardağı nohut
-250 grams üzme yoğurt
-250 gram yoğurt
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı dereotu
Nasıl yapılır?
-1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ek ederek pişirmeye başlayın.
-Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
-Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
-1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ek ederek karıştırın.
-Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
-Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
-Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.