1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Aşure Günü ve Aşure Tarifi

Aşure Günü ve Aşure Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Aşure ayına girdiğimiz bu özel günlerde, birçok kişi “Aşure nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını arıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kutlanmaktadır. 2019 yılında Aşure Günü, 9 Eylül tarihine denk gelmektedir. Bu tarihten itibaren, geleneksel olarak aşure tatlısı ailelere ve dostlara ikram edilmeye başlanacaktır.

Aşurenin Kıvamı Nasıl Olmalı?

Aşure yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli detay, tatlının kıvamını doğru bir şekilde tutturmaktır. Aşure, ne çok sulu ne de çok katı olmalıdır. Bu dengeyi sağlamak için su ve buğday oranını iyi ayarlamak gerekmektedir. Ayrıca, aşureye eklenen her bir bakliyatın su çekme oranları farklıdır; dolayısıyla bu durumu da göz önünde bulundurmalısınız. Aşurede kullanılan malzemelerin iyi bir şekilde haşlanması, kıvamın ideal bir şekilde oluşması için oldukça önemlidir.

Aşurenin Rengi Nasıl Olmalı?

Aşurenin rengi, jöle gibi şeffaf olmamalıdır; çünkü buğdayın kendine has bir yapısı bulunmaktadır. Aşure için en ideal renk, açık kahverengi ile koyu krem rengi arasında bir tondur.

Aşure Buzdolabında Saklanır Mı?

Aşure, ılıkken en lezzetli tadına ulaşır. Ancak, kısa bir süreliğine buzdolabında saklanabilir. Fakat süre uzadıkça, aşurenin sulanma ihtimali oldukça yüksektir.

İşte Hem Midelere Hem de Gözlere Hitap Edecek Aşure Tarifi:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım çay bardağı kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı nohut
  • 7-8 tane güneşte kurutulmuş kayısı
  • 6-7 tane sarı kuru kayısı
  • 4 tane kuru incir
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1,5 çay bardağı çam balı
  • 6-7 tane karanfil
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane kırmızı elma

Üzerini Süslemek İçin:

  • Yarım çay bardağı kırmızı nar
  • Ceviz
  • Fındık
  • Badem
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yapılışı:

Tüm malzemeler ayrı ayrı az miktarda su ile haşlanmalıdır. Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra, malzemeler yumuşadığında birbirine karıştırılır ve biraz daha pişirilir. Piştikten sonra süt, bal ve doğranmış elma eklenir; karışım 1 taşım daha pişirilir. Son olarak, kaselere konulan aşurenin üzeri nar, ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi ve tarçın ile süslenerek servis edilir.

Aşure Günü ve Aşure Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin