Sofralarınızı farklı yöresel lezzetlerle zenginleştirmek istiyorsanız, Artvin’in eşsiz püşürük çorbası tarifini mutlaka denemelisiniz. Hem yapımı oldukça basit hem de malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu çorba, sıcaklığı ve lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmezi haline gelecek. İşte Artvin püşürük çorbasının detaylı tarifi:
Malzemeler:
- Aldığı kadar su
- 500 gram un
- 2 baş soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Bir miktar kızartma yağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta, unun üzerine el yardımıyla su ekleyin ve küçük hamurlar oluşmasını sağlayın.
- Hamurların ayrılması için üzerine biraz daha un ekleyin; ardından, hamurların bir süre kuruması için bekleyin.
- Kuruyan hamurları halka halka doğradıktan sonra, doğranmış soğanlarla birlikte kızartın.
- Kızartılan hamurları bir tencereye alın ve yarım saat kadar su içerisinde haşlayın.
- Bu arada, bir tavada tereyağını kızdırın. İçine pul biber, kuru nane ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Kızartılan malzemelerin üzerine kaynayan çorbanızı dökün ve dinlenmeye bırakın.
- Çorbanız dinlendikten sonra, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Artvin’in bu lezzetli püşürük çorbası, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. Denedikten sonra, sizin de favorileriniz arasında yer alacağına eminiz!