1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Arnavut Ciğeri Tarifi ve Püf Noktaları

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Püf Noktaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavut Ciğeri Tarifi

  • Yağda
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler:

600 gr kuzu ciğeri

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı un

Yaklaşık 2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçeği yağı

Maydanoz

Soğan

Hazırlanışı:

Arnavut ciğeri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Bu lezzeti sevenlerin yanı sıra, sevmeyenlerin de sayısı az değil. Ancak aşağıda vereceğimiz enfes Arnavut ciğeri tarifini denedikten sonra, ciğeri sevmeyenlerin bile bu lezzetin müptelası olacağına eminiz. İşte Arnavut ciğeri tarifi, yapılışı ve püf noktaları…

Püf noktaları:

  • – Ciğeri mutlaka küp küp doğrayın. Enine kesilen ve kalın doğranan ciğer, Arnavut ciğeri olarak kabul edilmeyecektir.
  • – Kızgın yağda pişirilmesi gerektiğini unutmayın.
  • – Ciğerlerin, kızgın yağda en fazla 3 dakika beklemesi gerekir. Bu süreden sonra yağdan alınmazsa, ciğer sertleşir.
  • – Yumuşacık bir Arnavut ciğeri elde etmek istiyorsanız, ciğeri yıkamamanız önerilir.
  • – Pişirdiğiniz ciğerleri, cam kapaklı bir saklama kabında muhafaza etmenizi tavsiye ederiz.

Arnavut ciğeri hangi ciğerden yapılır?

Arnavut ciğerinin lezzetli olması için, kullanılan ciğerin türüne dikkat edilmesi gerekir. Yanlış bir seçim, ciğerin lezzetsiz ve sert olmasına neden olabilir. Genellikle Arnavut ciğeri dana ciğerinden yapılmaktadır. Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri, pişirme sırasında dağılabilir ve sert bir kıvam alabilir. Bu nedenle, tercih edilen ciğer türü genellikle dana ciğeri olmalıdır.

Arnavut ciğeri nasıl yapılır?
1. Adım:

Ciğerlerin zarlarını çıkarttıktan sonra, kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve kanlarının süzülmesi için bir süre bekletin.

2. Adım:

Ciğerleri unladıktan sonra, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. İsterseniz, unlamayı karabiber ve tuz karışımı ile yapabilirsiniz.

3. Adım:

Arzuya göre toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Kızartma sırasında mümkünse zeytinyağı kullanmanız tavsiye edilir. Kızarttığınız ciğerleri, kapağı kapalı bir kapta bekletin.

4. Adım:

Kırmızı soğanı incecik doğrayın ve sumak ile kıyılmış maydanozla harmanlayın.

Son Adım:

Kimyon ilave ettiğiniz Arnavut ciğerini, soğan salatası ile birlikte sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yanında kızarmış patates de harika bir eşlikçi olacaktır. Afiyet olsun!

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Püf Noktaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin