Tadına doyamayacağınız ve her seferinde yapmak isteyeceğiniz nefis bir lezzet: Bienenstich yani arı sokması pastası! İç kısmındaki muhteşem krema dolgusu ve dışındaki ballı-badem kaplaması ile damaklarda iz bırakacak bu pastayı denemek için malzemeleri hazırlayın. Gerçek tarifte hamuru mayalanarak yapılan bu tatlının, paylaştığımız versiyonu da oldukça pratik ve lezzetli. İşte arı sokması pastasının detaylı tarifi:
Malzemeler:
- Pandispanyası için:
- 4 yumurta
- 130 gram şeker (bir su bardağından bir parmak eksik)
- 1 paket vanilya şekeri
- 150 gram un (bir bardak un)
- Yarım paket kabartma tozu (yaklaşık iki tatlı kaşığı)
- 1 paket file badem (100 gram)
- Kreması için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 2 kutu sıvı krema
- Üstü için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları, şeker ile birlikte en az üç dört dakika boyunca çırpın.
- Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin, ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaşça karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kelepçeli bir kalıba kek hamurunu dökün ve üzerine file bademlerini serpiştirin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin; mutlaka kontrol etmeyi unutmayın.
- Kekiniz piştikten sonra en az bir saat dinlendirerek soğumasını bekleyin ve ardından ortadan dikkatlice kesin.
- Puding tozunu sıvı krema ile birlikte 2-3 dakika çırparak krema haline getirin ve kekin ortasına sürün.
- Son olarak, bir yemek kaşığı tereyağını ve bir yemek kaşığı balı küçük bir tavada eritip, fırça veya kaşık yardımıyla pastanın üzerine sürün.
- Pastanızı bir gün dolapta bekletirseniz, lezzeti daha da artacaktır.
Afiyet olsun!