Kahvaltınızı Zenginleştirin: Ahududulu Chia Reçeli ve Süzme Peynir
Her sabah uyandığınızda kahvaltı yapmakta zorlanıyorsanız, bir gece önceden hazırlayabileceğiniz pratik bir alternatif ile güne daha sağlıklı ve zinde başlayabilirsiniz. Ahududulu chia reçeli ve süzme peynir, sabahları hızlı ve lezzetli bir kahvaltı için mükemmel bir kombinasyon sunuyor. Bu iki lezzeti, sabah uyandığınızda kızarmış ekşi mayalı ekmeğin üzerine sürerek, sadece 5 dakikada hazırlanmış bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hazırladığınız ahududulu chia reçelini buzdolabında bir kavanozda 1 hafta boyunca saklayabilirsiniz. İşte her sabah sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik kahvaltı tarifi…
Malzemeler:
- 1 su bardağı dondurulmuş ahududu
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 2 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- Bir tutam koşer tuzu
- 1 bardak süzme peynir
- 2 dilim ekşi mayalı kızarmış ekmek
Üzeri için:
- İnce rendelenmiş limon kabuğu rendesi
Nasıl yapılır?
- Orta ateşte, küçük bir tencerede ahududuları köpürene kadar karıştırarak ısıtın.
- Meyveleri kaşık yardımıyla başka bir kaba ayırın.
- Chia tohumları, bal, limon suyu ve tuzu ekleyin. Karışımı 8-10 dakika soğuması ve kalınlaşması için bir kenara alın.
- Bu sırada, süzme peyniri bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yaklaşık 2 dakika çırpın.
- Servis etmek için ekmek diliminizin üzerine süzme peyniri yayın. Ardından yaptığınız reçeli de üzerine sürerek, ince rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin.
Afiyet olsun!