Ahududu ve Chialı Jöle Tatlısı
- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis Miktarı: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler:
- 150 gr tereyağı
- 3/4 su bardağı yulaf unu
- 3/4 su bardağı karabuğday unu
- 1/4 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu
Süslemek için:
- 2 yemek kaşığı jelatin tozu
- 1 su bardağı dondurulmuş ahududu
- 1/4 + 2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 2 çay kaşığı vanilya özü
Ahududu ve Chialı Jöle Tatlısı Nasıl Yapılır?
Fotoğraf: Footmatters
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
- Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
- Tüm temel malzemeleri bir mutfak robotunda birleştirip karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı 24 cm x 24 cm boyutlarındaki fırın tepsisine bastırarak yayın ve üzeri altın rengi alana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Jöle dolgusu için, jelatin tozunu 1/3 fincan suya ekleyin ve karıştırdıktan sonra 5 dakika bekletin.
- Bu süre zarfında, bir tencerede dondurulmuş ahududuları, akçaağaç şurubunu, chia tohumlarını ve vanilyayı 1 bardak su ile birlikte pişirin. Karışım kaynamaya başladığında hazırlığınızı ilerletin.
- Şimdi beklettiğiniz jelatini ekleyin ve tüm malzemelerin çözülmesini sağlayın.
- Karışımı bir blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
- Fırından çıkardığınız hamurun biraz soğumasını bekleyin; ardından hazırladığınız jöle karışımını eşit şekilde üzerine dökün.
- Jöle karışımının ılımasını sağladıktan sonra tatlınızı buzdolabına yerleştirin.
- Soğuduktan sonra, tatlıyı kareler halinde keserek servis yapabilirsiniz.
Not: Kalan tatlıyı buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!