- Ocakta
- 6+ Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 1,5 adet normal yufka
- Tost peyniri, kaşar peyniri, dil peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Bol peynirli ve kaşarlı olan Adana böreğini evde hazırlamak oldukça keyifli! Ulaşılması kolay malzemelerle sofranızı bu muhteşem lezzetle şenlendirebilirsiniz. Yufka açmakla uğraşmak istemiyorsanız, baklavalık yufka kullanarak dışarıda yediğiniz Adana böreğinin tadını aratmayacak bir börek hazırlayabilirsiniz. Peki, Adana böreği nasıl yapılır? Gelin, adım adım birlikte inceleyelim…
1. adım: İçi derin bir kaba 2 yemek kaşığı kadar tereyağı ve sıvı yağ ekleyip eritin. Bu, böreğinize harika bir lezzet katacak.
2. adım: Farklı bir kasenin içinde tuz ve karabiberi karıştırın, ardından 1 bardak süt ekleyin. Bu karışım böreğin sosunu oluşturacak.
3. adım: İçine 2 yumurtayı kırarak çatalla güzelce çırpın ve bir miktar sıvı yağ ekleyin. Bu sos, böreğin yumuşaklığını artıracak.
4. adım: Baklavalık hamuru tereyağını erittiğiniz kabın içine yerleştirerek etrafını tamamen kaplayın. Bu işlem, hamurun daha lezzetli olmasını sağlayacak.
5. adım: Diğer yufkaları parçalara ayırarak bir kenarda bekletin. Tost peynirini yufkayla sarmaladığınız tencerenin altına yerleştirin.
6. adım: Ardından kaşar ve dil peynirini de eklemeyi unutmayın. Peynir çeşitliliği, böreğin tadını zenginleştirecektir.
7. adım: Normal yufkayı içine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu güzelce yayın ve aralarına kaşar ile dil peynirini katman katman olacak şekilde yerleştirin. Her katına sos eklemeyi ihmal etmeyin.
8. adım: Son olarak, yeniden kaşar peyniri ekleyin ve normal yufka ile üzerini kapatıp elinizle hafifçe bastırın. Bu, böreğinizin daha sağlam olmasını sağlayacak.
9. adım: Bıçakla daireler oluşturarak kesim yapın ve fazlalık hamurlardan kurtulun. Üzerine sadece yağ sürerek bıçak ile parçalara ayırın.
Son adım: Kısık ateşte pişirmek için ocağın altını açın ve böreği sallaya sallaya pişirin. 10-15 dakika pişirdikten sonra sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
Püf noktası: Peynirin kaliteli olması, böreğin lezzeti için çok önemlidir. Kaliteli peynir kullanarak, uzama ve lezzet bakımından mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun!