Bol peynirli ve kaşarlı olan Adana böreğini meskende yapmaya ne dersiniz? Ulaşabileceğiniz kolay gereçler ile sofranızı bu türlü bir lezzet ile şenlendirebilirsiniz. Üstelik yufka açmak yerine, baklavalık yufka ile dışarıda yediğiniz Adana böreğini aratmayacak Adana böreği hazırlayabilirsiniz. Pekala, Adana böreği nasıl yapılır? Gelin daima birlikte bakalım…
Malzemeler:
-1 paket baklavalık yufka
-1,5 adet yufka
-Tost peyniri, kaşar peyniri, lisan peyniri
-2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
-1 su bardağı süt
-2 tane yumurta
-Ayçiçek yağı
-Tuz, karabiber
Üzeri için:
-Ayçiçek yağı
Adana böreğinin yapılışı:
-İçi derin bir kaba tereyağı ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip eritin.
-Diğer yandan farklı bir kasenin içinde tuz ve karabiberi karıştırarak 1 bardak kadar süt koyun.
-2 yumurtayı içinde kırdıktan sonra çatalla karıştırarak bir ölçü sıvı yağ ekleyin.
-Baklavalık hamuru tereyağını erittiğimiz kabın içine yerleştirerek etrafını kaplayın.
-Diğer yufkaları ise modüllere ayırarak köşede bekletin. Tost peynirini yufkayla sarmaladığınız tencerenin altı katına yerleştirin.
-Ardından kaşar ve lisan peynirini eklemeyi unutmayın.
-Normal yufkayı içine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu güzelce yayın ve ortalarına kaşar ve lisan peynirini katman katman olacak formda katmanlar oluşturarak her katına sosundan ekleyin.
-Son süreç olarak tekrar kaşarları ekledikten sonra olağan yufka ile üzerini örtüp elinizle bastırın.
-Bıçakla daire oluşturacak üzere kesip fazlalık hamurlardan kurtulun. Daha sonra üzerine yalnızca yağ sürün bıçak ile kesip modüllere ayırın.
-Kısık ateşte pişirmek için ocağın altını açıp sallaya sallaya pişirin. 10-15 dakika pişirdikten sonra sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
Püf noktası: Peynirin kaliteli olması uzaması bakımından epey kıymetlidir.
Afiyet olsun.