1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Acuka Tarifi: Lezzetli Kahvaltı Sosu

Acuka Tarifi: Lezzetli Kahvaltı Sosu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acuka Tarifi: Kahvaltılarınızı Şenlendirin

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak muhteşem bir acuka tarifi ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan bu pratik sos, özellikle kızarmış ekmekle birlikte mükemmel bir uyum sağlıyor. Acuka, zengin aroması ve kıvamıyla, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Eğer siz de bu lezzetin sırlarını merak ediyorsanız, hemen tarife geçelim!

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 dilim bayat ekmek ya da 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Acuka Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir tavaya sıvı yağı koyun ve ısıtın.
  • Isınan yağa domates ve biber salçalarını ekleyin, güzelce karıştırarak kavurun.
  • Salçalar 5–6 dakika kavrulduktan sonra, rendelenmiş sarımsakları ilave edin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.
  • Karışımın aroması çıkmaya başladığında ocaktan alın ve içerisine bayat ekmek içini (veya galeta ununu), dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz; biraz daha acı ya da daha baharatlı yapmak isterseniz, pul biber ve kimyonu artırabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Acuka Tarifi: Lezzetli Kahvaltı Sosu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin