Acuka Tarifi: Kahvaltılarınızı Şenlendirin
Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak muhteşem bir acuka tarifi ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan bu pratik sos, özellikle kızarmış ekmekle birlikte mükemmel bir uyum sağlıyor. Acuka, zengin aroması ve kıvamıyla, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Eğer siz de bu lezzetin sırlarını merak ediyorsanız, hemen tarife geçelim!
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 dilim bayat ekmek ya da 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Acuka Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tavaya sıvı yağı koyun ve ısıtın.
- Isınan yağa domates ve biber salçalarını ekleyin, güzelce karıştırarak kavurun.
- Salçalar 5–6 dakika kavrulduktan sonra, rendelenmiş sarımsakları ilave edin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.
- Karışımın aroması çıkmaya başladığında ocaktan alın ve içerisine bayat ekmek içini (veya galeta ununu), dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
- Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz; biraz daha acı ya da daha baharatlı yapmak isterseniz, pul biber ve kimyonu artırabilirsiniz.
Afiyet olsun!