Acem Pilavı Tarifi
Kahramanmaraş yöresine ait olan acem pilavı, sofralarımıza kadar ulaşan geleneksel bir lezzettir. Hem sebze hem de et içermesi sebebiyle oldukça besleyici ve doyurucu bir yemektir. Özellikle kavrulmuş havuç ve kuşbaşı et ile hazırlanan bu pirinç pilavı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte bu lezzetli tarifi, ünlü şef Canan Kurban’ın tarifine dayanarak sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı olarak kuzu eti de kullanabilirsiniz)
- 4-5 adet havuç
- 2 yemek kaşığı soğan
- 2 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Tereyağı
Acem Pilavı Nasıl Yapılır?
Canan Kurban’ın acem pilavı tarifini adım adım öğrenmek için videomuzu izlemeyi unutmayın.
Daha Fazlası İçin;