- Çiğ
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 10 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 1 adet mor lahana
- 1 bardak yoğurt
- 4 çorba kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı:
Kışın ve yazın sofralarımızı şenlendiren en sağlıklı ve lezzetli tariflerden biri olan mor lahana mezesi, hem göz alıcı rengiyle hem de zengin tadıyla dikkat çekiyor. Mor lahana mezesi tarifini uygulayarak, bu lezzeti evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Kıvamını tutturmak için adım adım talimatlara uymanız yeterli.
Peki, mor lahana mezesi nasıl yapılır? İşte adım adım mor lahana mezesi tarifi:
1. Aşama: İlk olarak, mor lahanayı dikkatlice ince ince doğrayın.
2. Aşama: Yanmaz ve yapışmaz bir tavaya doğranmış lahanaları ekleyin ve 15-20 dakika boyunca yumuşayana kadar kavurun.
3. Aşama: Lahanalar kavrulduktan sonra, tavayı ocaktan alarak lahanaların iyice soğumasını bekleyin.
4. Aşama: Ayrı bir kapta, 2 diş sarımsağı rendeleyin. Üzerine belirtilen ölçülerde mayonez ve yoğurdu ilave edin.
5. Aşama: Hazırladığınız yoğurtlu karışımı soğuyan lahanalarla bir araya getirerek iyice harmanlayın. Ardından servis tabaklarına alarak, şık bir sunum yapın.
Afiyet olsun!