1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Peynirli Puf Böreği Tarifi

Peynirli Puf Böreği Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Hazırlama Yöntemi: Yağda
  • Kaç Kişilik: 4 – 6 Kişilik
  • Hazırlanma Süresi: 40 dk
  • Pişirme Süresi: 20 dk

Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Börek İçi İçin:

  • 200 gram yağsız beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1/4 demet maydanoz

Kızartmak İçin:

  • 2 su bardağı ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Hem çıtır hem de içi puf gibi olan peynirli puf böreği, çay saatlerinizi veya kahvaltı sofralarınızı renklendirmek için harika bir seçenek! Hazırlaması ve pişirmesi toplamda sadece 1 saat süren bu eşsiz lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki, peynirli çıtır puf böreği nasıl yapılır? İşte detaylı tarif:

Püf Noktaları:

  • – Hamurların kenar kısımlarını kapatırken dikkatli olun. Aksi takdirde, hamurlar kızarma esnasında puf gibi kabarmaz ve iç malzemeler dışarı çıkabilir.
  • – Kızartma işlemi öncesinde, hazırladığınız böreklerin üzerini hafif nemli bir bezle örtmeyi unutmayın.

Peynirli Puf Böreği Nasıl Yapılır?

1. adım: Geniş bir karıştırma kabına unu alın. Ortasında bir boşluk açın ve yumurtayı kırın.

2. adım: Unun kenarlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun ve hamuru toparlayın.

3. adım: Hamur, çok sert veya yumuşak olmamalıdır. Gerekirse azar azar un ekleyerek 8-10 dakika daha yoğurun.

4. adım: Kıvam alan hamurun üzerini temiz bir nemli mutfak beziyle örtün ve oda sıcaklığında 45-50 dakika dinlendirin.

5. adım: İç malzemeleri hazırlamak için beyaz peyniri ince rendeyle rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayarak rendelenmiş peynirle karıştırın.

6. adım: Dinlenen hamuru ufak bezeler halinde bölün ve mutfak tezgahında yuvarlayın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın. Hamurun ince olması, böreklerin çıtır çıtır olmasını sağlar.

7. adım: Açtığınız hamurları hamur ruleti veya bir kalıp yardımıyla üçgen şeklinde kesin. Tüm hamur bezeleri için bu işlemi tekrarlayın.

8. adım: Üçgen hamur parçalarının yarısını bir kenara ayırın. Kalan üçgenlerin ortasına hazırladığınız iç malzemeyi koyun.

9. adım: Üzerlerine birer üçgen hamur parçası kapatarak kenarlarını hamur ruleti veya çatal ile bastırarak kapatın. Bu, böreklerin puf puf olmasını sağlayacaktır.

10. adım: Derin bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın. Muska şeklini verdiğiniz puf böreklerini, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.

Son adım: Kızaran börekleri bir kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Böreklerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz, soğuyan börekleri fırında beş dakika düşük ısıda ısıtmanızı öneririz.

Afiyet olsun!

Peynirli Puf Böreği Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin