- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yaklaşık 2 su bardağı hindistancevizi (isteğe bağlı olarak daha fazla kullanılabilir)
Üzeri için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket bitter ya da sütlü çikolata
Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 çay bardağı soğuk süt gerekmektedir.
Hazırlanışı
Hindistan cevizinin çikolatalı pasta tariflerine kattığı lezzet, bu tarifte de kendini gösteriyor. Hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifi, özellikle hindistan cevizi sevenler için harika bir seçenek! İşte bu lezzetli pastayı hazırlamak için adım adım yapmanız gerekenler:
- İlk adım: Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında 3-4 dakika boyunca çırpın. Ardından, un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve mikserle kısa bir süre daha çırpın.
- İkinci adım: 24 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbınıza karışımı dökün. Kalıbın altına pişirme kağıdı serdiğinizden veya yağladığınızdan emin olun.
- Üçüncü adım: Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Dördüncü adım: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için ucu sivri bir bıçakla kekin ortasına batırın; bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz hazır demektir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Beşinci adım: Kekin üzerine çöp şiş veya kürdan ile delikler açın ve soğuk sütü dikkatlice dökün.
- Altıncı adım: Kremayı hazırlamak için krem şantiyi, pakette yazan süt ölçüsüne göre çırpın. Ardından pudra şekerini ve hindistancevizi ekleyin.
- Yedinci adım: Kremanın kıvamının ne çok cıvık ne de çok koyu olmasına özen gösterin.
- Sekizinci adım: Kremayı kekin üzerine dökün ve düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın.
- Dokuzuncu adım: Çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına geldikten sonra, çikolatayı pastanın üstüne dökün.
- Onuncu adım: Pastayı en az 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsun!