- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 40 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Muz (isteğe bağlı miktarda)
- Çilek (isteğe bağlı olarak diğer meyveler de kullanılabilir)
Hazırlanışı:
Herkesin beğenerek tüketeceği, hafif ve ferahlatıcı bir tat olan meyveli pasta tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İstediğiniz meyvelerle zenginleştirebileceğiniz bu nefis pastayı evde mutlaka denemelisiniz! Peki, meyveli pasta nasıl yapılır? İşte adım adım meyveli pasta tarifi:
1. Adım: Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine tereyağını ve vanilinleri ekleyerek 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
2. Adım: Elde edilen kremayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri koyarak, köpürene kadar yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın.
3. Adım: Kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı bu kalıba dökerek yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.
4. Adım: Fırından çıkardığınız pandispanyanın üzerine nemli bir bez örtüp, soğumaya bırakın. Bu arada çilek ve muzu dilimleyin.
5. Adım: Soğuyan pandispanyayı kalıptan dikkatlice çıkarın ve enlemesine iki eşit parçaya ayırın.
6. Adım: İlk parçanın üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve dilimlenmiş muz ve çilekleri yerleştirin. Daha sonra diğer pandispanya parçasını üstüne kapatın.
7. Adım: Kalan kremayı pastanın etrafına sürün ve üst kısmını taze çileklerle süsleyin.
Son Adım: Pastanızı buzdolabında bir süre dinlendirin. Dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun!