1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kolay etimek tatlısı tanımı – Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?

Kolay etimek tatlısı tanımı – Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etimek tatlısı tanımı çay saatlerinizin yanında, çat kapı konuklarınıza sunabileceğiniz hayli pratik ve lezzetli bir tanımdır. Etimek kızarmış ekmeğe verilen isimdir. Kızarmış ekmekten tatlı mı olurmuş demeyin, size vereceğimiz kolay, pratik ve muhallebili etimek tatlısı tanımıyla konutunuzda eksiksiz lezzete sahip bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Pekala, kolay ve muhallebili etimek talısı nasıl yapılır? İşte etimek tatlısı yapılışı ve muhallebili etimek tatlısı tanımı… 

Kolay etimek tatlısı gereçler: 

– 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:

– 1 buçuk su bardağı toz şeker
– 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

– 1 litre süt
– Yarım su bardağı toz şeker
– 1 yemek kaşığı tereyağı
– 3 yemek kaşığı tepeleme un
– 2 yemek kaşığı buğday nişastası ( mısır nişastasıyla da deneyebilirsiniz)
-1 paket vanilya

Üzeri için:

– 1 su bardağı süt
– 1 paket krem şanti
-Süslemek için Antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık yahut ceviz içi kullanabilirsiniz.

Kolay ve muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? 

Etimek tatlısının evvel şerbetini hazırlıyoruz:

– Bunun için orta uzunluk bir tencere içerisine 2 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı şekeri koyun. Evvel toz şekerinin erimesi için güzelce karıştırın, akabinde kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatın.
– Şerbetiniz dinlenirken, siz de bu sırada dikdörtgen bir borcama ya da tepsiye etimekleri yan yana dizin. Akabinde şerbeti etimeklerin üzerinden gezdirerek dökün.

Etimek tatlısının muhallebisini yapmak için:

– Derin bir tencereye sütü ve yarım su bardağı toz şekerini, 3 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin.
– Tüm bu materyalleri ocakta pişirirken karıştırmaya devam edin. Muhallebiniz kaynamaya başlar üzere olduğunda vanilya ve tereyağını da ek ederek 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
– Etimek tatlınızın muhallebisi de hazır. Bir müddet soğumaya bırakın.
– Soğuduğundan emin olduktan sonra, muhallebinizi, hazırlamış olduğunuz şerbetli etimeklerin üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla üst yüzeyini düz bir hale getirin.

Ardından etimek tatlınızın üzerini süslemek için:

– Bir kapta süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın.
– Burada dikkat etmeniz gereken son bir konu: krem şantiyi tatlınızın üzerine dökmeden evvel, muhallebisinin düzgünce soğuduğundan emin olmak… Aksi taktirde krem şantiniz erimiş ve canlı imajını yitirmiş olur.

Etimek tatlınız neredeyse hazır:

– Servis etmeden evvel bir gün buzdolabında bekletmeniz önerilir. Buzdolabına koyduğunuz etimek tatlınızı streç bir sinemayla sarmak da hayli kıymetli.
– Son olarak servis vakti, etimek tatlınızın üzerini Antep fıstığı, ceviz için vb ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Kolay etimek tatlısı tanımı – Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin