1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi tanımı

Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercimek köftesi pratik olmasının yanı sıra besleyici ve lezzetli. Bilhassa günlerin de vazgeçilmezi. Marul yapraklarıyla servis edebileceğiniz mercimek köftesi tanımı için gereçler hayli kolay. Konutunuzda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mercimek köftesine konuklarınız bayılacak. Pekala, mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte mercimek köftesi tanımı… 

Mercimek köftesi gereçler:

-1,5 su bardağı kırmzı mercimek
-3 su bardağı sıcak su
-1,5 su bardağı ince bulgur
-2 adet kuru soğan
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-5 adet taze soğan
-1/2 demet maydanoz
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı pul biber

Mercimek köftesi nasıl yapılır? 

-Kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin ve mercimeği ocaktan alın.
-Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte yaklaşık 15 dakika bekletin.
-Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve doğranmış kuru soğanları kavurun. Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyerek soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun.
-Bu sırada taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin.
-Doğranmış yeşillikleri ek edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde modüller alın ve avuç içinizde sıkarak form verin.

Afiyet olsun.

 

Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin