1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Tavuklu krep tanımı | Krepli tavuk nasıl yapılır?

Tavuklu krep tanımı | Krepli tavuk nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavuklu krep birçok kişi tarafından aranan tanınan ve pratik lezzetlerden biridir. Konutunuzda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tavuklu krep için materyaller hayli kolaydır. Acil gelen konuklarınıza neredeyse 20 dakika içinde yapabilirsiniz. Öncelikle tavukları sebzelerle soteleyip, kreplere sarıyorsunuz ve krepli tavuk sarmanız hazır! Haydi gelin daima birlikte ayrıntılara bakalım. Krepli tavuk nasıl yapılır? İşte tavuklu krep tanımı… 

Tavuklu krep için materyaller:

-1 büyük tavuk göğsü (750 gr civarı)
-1 adet kırmızı dolmalık biber
-1 adet sarı dolmalık biber
-2 adet yeşil dolmalık biber
-1 büyük soğan
-1/2 paket krema
-1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
-1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
-2 yemek kaşığısıvı yağ

Krep için:

-1 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1/2 çay kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
-1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Krepli tavuk nasıl yapılır?

-Krep gereçlerini bir kaba alıp homojen bir görünüm elde edene dek çırpın.
-Tavaya yağı alıp her yanına bulaşmasını sağlayın ve fazlasını kenara alın.
-Tava güzelce kızdıktan sonra krep harcından 1 kepçeden 1 parmak daha az alarak tavaya dökün.
-Tavanın sapından tutup oynatarak harcın tavanın tabanında yayılmasını sağlayın.
-Her iki yüzünü de orta ateşte ikişer dakika pişirdikten sonra kenara alın. Bütün krep hamuru için birebir süreci uygulayın.
-Krepler pişerken bir yandan da soğanı piyazlık doğrayın. Biberleri uzun uzun doğrayın.
-Önce soğanları 1 yemek kaşığı sıvıyağda 2 dakika kadar soteleyin, akabinde biberleri de ekleyip 3 dakika daha soteleyip kenara alın.
-Tavukları çok ince olmayacak biçimde (1 parmak kalınlığında) uzun uzun doğrayın.
-Biberleri pişirdiğiniz tavayı uygunca ısıtın, içerisine 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup unu da uygunca kızdırın.
-Çok kızgın tavaya tavukları atın, altını hiç kısmadan süratli hızlı soteleyin.
-Tavukların dış yüzeyi pişmiş gözüktüğü an, biber soğan karışımını ekleyin ve süratli hızlı sotelemeye devam edin.
-Bir dakika kadar sonra kremayı ve muskatı ekleyin.
-Krema tıkırdamaya başlayınca tuzu da ekleyip, ateşten alın.
-Her krebin içerisine eşit ölçüde bölüştürerek tavuklu harçtan koyun. Kreplerin altından ve üstünden katlayıp ondan sonra sarın.
-Eğer krepleriniz soğuduysa, bir ölçü tereyağ gezdirilmiş tavada alt üst ederek hem krepleri ısıtabilir hem de azıcık kızartmış olursunuz.

Afiyet olsun.

Tavuklu krep tanımı | Krepli tavuk nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin