Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan krepi, bir de sütsüz denemeye ne dersiniz? Sütsüz krep, bilhassa süte alerjisi olanlar ya da laktoz sorunu olanlar için vazgeçilmez olacaktır. Sütsüz krepin yapılışı epeyce kolay. Meskendeki gereçlerle 10 dakika içinde sütsüz krep hazırlayabilirsiniz. Pekala, sütsüz krep nasıl yapılır? İşte sütsüz krep tanımı…
Malzemeler:
-2 adet yumurta
-3/4 su bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz

Sütsüz krep yapılışı:
-Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
-Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
-Un ve tuzu eleyerek bu sıvıların üzerine ekleyin. Güzelce çırpın.
-Kabın üzerini streç sinemayla kapatarak buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
-Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta uzunluk bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın.
-Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu süreci süratli bir biçimde yapmaya ihtimam gösterin.
-Bir yüzeyi piştikten sonra çevirerek öteki yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu süreci uygulayın.
-Hazırladığınız krepleri afiyetle tüketin.
Afiyet olsun.