Doyurucu bir Ortadoğu lezzeti olan falafel öteki ismiyle nohut köftesi; tadını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Vejetaryanların ve hatta veganların afiyetle tüketebileceği bir lezzet olan falafel tanımı, Lübnan mutfağını güçlü kılan en kıymetli yemeklerden biri. Pekala, falafel (nohut köftesi) nasıl yapılır? İşte Canan Kurban’ın harika lezzete sahip falafel tanımı…
Malzemeler:
-2 su bardağı nohut
-1 küçük soğan
-3-4 diş sarımsak
-Yarım su bardağı maydanoz
-2 yemek kaşığı un
-2 çay kaşığı tuz
-2 çay kaşığı kimyon
-Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Susam
Tahin sosu için:
-1 su bardağı yoğurt
-Çeyrek su bardağı tahin
-2 yemek kaşığı limon
-1 diş sarımsak
Falafel nasıl yapılır?
Canan Kurban’ın anlatımıyla falafel’in nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki görüntüyü izlemeyi unutmayın!