1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Bol şifalı tanım: Alıç sirkesi

Bol şifalı tanım: Alıç sirkesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antioksidan bakımından varlıklı olan alıç meyvesinden sirke hazırlamaya ne dersiniz? Elma ve üzüm sirkesinin yerini aratmayacak alıç sirkesinin üretimi çok kolay. Şifa deposu olan alıç sirkesi için gereçleri çabucak hazırlayın! İşte alıç sirkesi tanımı…

Malzemeler:

-1 kg alıç
-1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu
-1 adet elma
-1 çay bardağı elma sirkesi
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-2 litre su

Nasıl yapılır?

-Yaklaşık 5 litre alabilen bir kap, şişe ya da kavanozun içine suyu koyun.
-Alıçları güzelce yıkayın. Akabinde fazla sularını süzdürüp, kurulayın.
-Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun. Elmayı da dilimleyerek ilave edin.
-İçine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.
-Sıkıca kapadığınıza emin olduğunuz karışımı güzelce çalkalayın.
-Gün ışığı alan bir odada sabah ve öğlen saatleri ortasında güneş ışığının altında, öbür saatler gün ışığı almayacak bir formda, serin ve kuru bir ortamda bekleterek mayalanmasını sağlayın.
-Yaklaşık 10 günlük mayalanma sürecinin sonucunda sirkeniz hazır hale gelecektir.
-Mayalanan alıç sirkenizi bir süzgeç yardımıyla süzün. Meyvelerin içine girmemesini sağlayarak cam bir şişenin içine aktarın.
-Gün ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde koruma ederek dilediğiniz biçimde tüketebilirsiniz.

 

Bol şifalı tanım: Alıç sirkesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin