Klasik sütlü tatlılar lezzetlerinden birisi olan tulumbacı tatlısı, kesinlikle her mutfakta denenmesi gereken bir lezzet. Mevcut materyalleri basitçe temin edilebilen ve pratik bir halde hazırlanabilen bu tatlıyı deneyen herkes çok sevmektedir. Hafif içeriği ve sütün lezzeti sayesinde de her vakit tercih edilebilecek bir tatlıdır. Tulumbacı tatlısı, sütlü tatlı tanımları arayanların seveceği ve sık sık tercih edeceği bir tanım olma özelliği gösterir. Pekala, tulumbacı tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler:
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
-5,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 su bardağı fındık (dövülmüş)
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Nasıl yapılır?
-Şehriyeler tereyağında sararıncaya kadar kavrulur.
-Derin bir kasede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya çırparak karıştırılır.
-Kavrulan şehriyelere yavaş yavaş eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
-Kaynamaya başlayınca fındıklar eklenir 1-2 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.
-Borcam ıslatılır ve hazırlanan tatlı borcama boşaltılır.
-Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında soğutulup servis yapılır.
Afiyet olsun.