1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Acuka nasıl yapılır?

Acuka nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahvaltıda mükemmel bir lezzete sahip olan acuka tanımını sizinle paylaştık. Üretimi çok kolay olan ve kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak acuka sosunu kesinlikle deneyin. Kızarmış ekmeğin üzerine eksiksiz giden acukanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, haberimizi okumaya devam edin. İşte nefis acuka tanımı… 

Malzemeler:

-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
-2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
-1 yemek kaşığı susam
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kekik
-Yarım çay kaşığı karabiber
-1 dilim bayat ekmek yada 2 yemek kaşığı galeta unu
-2 yemek kaşığı sıvı yağı

Acuka nasıl yapılır?

-Tavaya yağı koyun üzerine salçaları ekleyip kavurun.
-5–6 dakika kavurduktan sonra içerisine sarımsakları ekleyin.
-Biraz daha kavurup ocaktan alın ve üzerine ekmek içini dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyip güzelce karştırın.
-Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Acuka nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin