Çikolata Parçacıklı Kurabiye
- Malzemeler:
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 1/8 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Bir tutam tuz
- 1 yumurta sarısı
- 3,5 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı damla çikolata
Nasıl Yapılır: Tereyağını mikrodalgada eritip, üzerine toz şeker, esmer şeker, vanilya ve yumurta sarısını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra un ve damla çikolatayı ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru mikrodalgada 30-50 saniye kadar pişirin.
Kakaolu Fincan Kek
- Malzemeler:
- 1 adet büyük boy yumurta
- Yarım su bardağından biraz az un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 10 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
Nasıl Yapılır: Un, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ekleyin, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Damla çikolatayı ekleyerek hafifçe karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın ve mikrodalgada en yüksek watt ayarında 1 dakika pişirin. İsteğe göre krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Muzlu Kek
- Malzemeler:
- Kupanın içini yağlamak için sıvı yağ
- 3 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı daha şeker (bardağın içini kaplamak için)
- 2 çay kaşığı esmer şeker
- 1/8 tatlı kaşığı tuz
- 1/8 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/8 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- 1/4 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 1 olgun, ezilmiş muz
Nasıl Yapılır: Öncelikle kupayı iyice yağlayın ve içini şekerle kaplayın. Ardından tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Mikrodalgada yüksek güçte 3 dakika pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin.
Fincanda Vişneli Kek
- Malzemeler:
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çorba kaşığı şeker
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 5 çorba kaşığı süt
- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
- 1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır: Bir kasede un, kakao, kabartma tozu, şeker ve tuzu çırpın. Süt, vanilya özütü ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edin. Son olarak doğranmış vişneleri ekleyip karıştırın. Mikrodalgada 60-70 saniye pişirin.
Mikrodalgada Brownie
- Malzemeler:
- 1 bardak süt
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 bardak sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 yumurta
- 1,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır: Yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabında çırpın. Sırasıyla sıvı yağ, süt, kakao ve vanilyayı ekleyin. Bu karışımdan 2 bardak kadar ayırın. Kalan karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin, yağladığınız kalıba dökün. Mikrodalgada 650 Watt’ta 7 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra ayırdığınız kakaolu karışımı üzerine dökün ve servis yapın. Bu keki hemen tüketmenizi öneririz, çünkü beklediğinde sertleşebilir. Afiyet olsun!