1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocak
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler:

– 1 kg taze fasulye
– 1 adet soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 adet domates
– Tuz, şeker
– 1 kahve fincanı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Zeytinyağlı taze fasulye, yaz aylarının vazgeçilmez ve en çok tercih edilen zeytinyağlı yemeklerinden biridir. Taze fasulyenin lezzeti ile zeytinyağının birleşimi, sofralarınıza ferah bir tat katacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı taze fasulye tarifi:

1. Adım:

İlk olarak, geniş bir tencereye zeytinyağını dökün ve üzerine doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar güzelce kavurun.

2. Adım:

Ardından, ayıklayıp doğradığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin. Fasulyelerin yağ ve soğanla iyice karışmasını sağlayın.

3. Adım:

Şimdi, rendelenmiş domatesleri ve kabukları soyulmuş sarımsakları tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

4. Adım:

Tuz ve şeker ekleyerek, fasulyelerin üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Karışımı kaynamaya bırakın.

Son Adım:

Düdüklü tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 15 dakika, normal çelik tencerede ise 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra zeytinyağlı taze fasulyeniz sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin