- Ocak
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
– 1 kg taze fasulye
– 1 adet soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 adet domates
– Tuz, şeker
– 1 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Zeytinyağlı taze fasulye, yaz aylarının vazgeçilmez ve en çok tercih edilen zeytinyağlı yemeklerinden biridir. Taze fasulyenin lezzeti ile zeytinyağının birleşimi, sofralarınıza ferah bir tat katacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı taze fasulye tarifi:
1. Adım:
İlk olarak, geniş bir tencereye zeytinyağını dökün ve üzerine doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar güzelce kavurun.
2. Adım:
Ardından, ayıklayıp doğradığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin. Fasulyelerin yağ ve soğanla iyice karışmasını sağlayın.
3. Adım:
Şimdi, rendelenmiş domatesleri ve kabukları soyulmuş sarımsakları tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
4. Adım:
Tuz ve şeker ekleyerek, fasulyelerin üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Karışımı kaynamaya bırakın.
Son Adım:
Düdüklü tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 15 dakika, normal çelik tencerede ise 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra zeytinyağlı taze fasulyeniz sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
Afiyet olsun!