Kuzu İncik Tarifi
- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 60+ dk
Yapımı için malzemeler
Kuzu İncik Malzemeleri:
- 3 adet kuzu incik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet tane karabiber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Dilediğiniz miktarda tuz
Kuzu Tandır Malzemeleri:
- 2 adet kuzu incik
- Karabiber
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- Deniz tuzu
- Su
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kuzu incik, doğru yöntemlerle pişirildiğinde yumuşacık ve lezzet dolu bir yemek haline gelir. Ancak, kuzu incik pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Kuzu incik, hem haşlama olarak düdüklüde hem de tandırda pişirilebilir. İşte bu iki farklı yöntemle hazırlayabileceğiniz kuzu incik tarifleri!
Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
İlk tarifimizde, kuzu incik haşlamanın nasıl yapıldığını anlatacağız. Kuzu incik, yapımı oldukça basit ve lezzet açısından da zengin bir tariftir.
1. Adım: İlk olarak kuzu incikleri iyice yıkayın. Ardından, kuzu incikleri karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ile güzelce harmanlayın.
2. Adım: Harmanladığınız kuzu incikleri derin bir düdüklü tencerenin içine yerleştirin.
3. Adım: İçerisine bütün olarak soymuş olduğunuz soğanı ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
4. Adım: Düdüklüden çıkan ilk seste, tencerenin üzerindeki pimi indirin. Böylece etin buharda pişmesini sağlayın. 1 saat boyunca kısık ateşte pişirmeye bırakın.
5. Adım: 1 saatin sonunda düdüklü tencerenizin kapağı açılmaya hazır hale geldiğinde, açarak kuzu inciğin saldığı suyu etin üzerinde gezdirin. İsterseniz yanına pilav veya bulgur pilavı hazırlayarak servis edebilirsiniz.
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?
Kuzu incik haşlamanın yanı sıra, kuzu inciği tandır şeklinde de pişirebilirsiniz. Dışarıda yemek yerine, evde de en lezzetli kuzu tandırı hazırlamanız mümkün. İşte kuzu incik tandır tarifimiz:
1. Adım: Kuzu incikleri karabiber ve zeytinyağı ile iyice harmanlayın. Ardından, inciklerin üzerine derin çizikler atın.
2. Adım: Çizikler attığınız kuzu incikleri, yağsız bir tavada arkalı önlü kavurun. Bu işlem, etin mühürlenmesine yardımcı olacaktır.
3. Adım: Patatesleri zeytinyağı ve tuz ile güzelce ovun. Daha sonra geniş bir fırın tepsisine kuzu incikleri ve sebzeleri yerleştirin.
4. Adım: Fırın tepsisini, üzerine bir folyo kaplayarak kapatın.
5. Adım: 200 derecelik fırında kuzu inciklerinin ve sebzelerin iyice pişmesini sağlayın. Piştikten sonra sıcak servis yapın ve afiyetle yiyin.
Afiyet olsun!