1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Tavuklu Keşkek Tarifi ve Püf Noktaları

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Püf Noktaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavuklu Keşkek Tarifi

  • Servis: 6+ Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 30 dk
  • Pişirme Süresi: 40 dk

Gerekli Malzemeler:

– Yarım kilo yarma buğday
– Yarım kilo tavuk göğsü
– 1 su bardağı ıslatılmış nohut
– 1 çay kaşığı kimyon
– 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
– 1 yemek kaşığı biber salçası
– 1 adet kuru soğan

Hazırlanışı:

Anadolu mutfağının köklü ve geleneksel yemeklerinden biri olan keşkek, özellikle bayram ve özel günlerde sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Peki, lezzetli bir tavuklu keşkek nasıl yapılır? İşte adım adım keşkek tarifi ve püf noktaları:

Birinci adım:

Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ve yarma buğdayları geniş bir tencereye alın. Üzerine iri parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, biber salçasını ve soğanı ekleyin.

İkinci adım:

Tuz ve kimyonu ilave ettikten sonra, tavuk suyunu malzemelerin üzerini geçecek kadar ekleyin. Ardından tencereyi ocağa alın ve kaynamaya bırakın.

Üçüncü adım:

Keşkeği pişirirken karıştırmamaya özen gösterin. Pişme sürecini kontrol etmek için nohut veya buğdayların tadına bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Dördüncü adım:

Piştikten sonra ocaktan alın ve altını kapatın. Şimdi, tüm malzemeleri iyice karıştırmaya başlayın. 10 – 15 dakika boyunca karıştırarak hafif sulu bir kıvam elde edin. Dilerseniz üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis edebilirsiniz.

Keşkek, hem lezzetli hem de kolay bir yöresel yemektir. Daha güzel bir keşkek elde etmek için işte size bazı ipuçları:

Keşkek Yapmanın Püf Noktaları:

  • – Yarma buğdayı ve nohutları bir gece önceden ıslatmayı unutmayın.
  • – Tavukları iyi bir şekilde pişirirseniz, daha kolay ayıklayabilirsiniz.
  • – Tavukları kaynattığınız suyu kesinlikle dökmeyin, bu suyu keşkek için kullanacaksınız.
  • – Keşkeği pişirirken asla karıştırmayın; piştikten sonra altını kapatıp karıştırmanız yeterli olacaktır.

Afiyet olsun!

Tavuklu Keşkek Tarifi ve Püf Noktaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin