- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Yapımı için malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber
- 5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
Nohut yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve etli ya da etsiz olarak birçok sofrada yer alır. Bu tarifimizde, etsiz nohut yemeğinin nasıl yapıldığını adım adım açıklayacağız. Lezzetli bir nohut yemeği için nohutları bir gece önceden ıslatmanız oldukça önemlidir. Eğer nohutlar gaz yapıyorsa, ev yapımı kefir veya kefir altı suyunda bir gece bekleterek daha hafif hale getirebilirsiniz. İşte, etsiz nohut yemeği tarifi…
Etsiz nohut yemeği nasıl yapılır?
Birinci adım: Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyarak şişmesini sağlayın.
İkinci adım: Ertesi gün nohutları süzün ve üzerine temiz su ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayın.
Üçüncü adım: Geniş bir tencereye sıvı yağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Dördüncü adım: Sivri biberleri doğrayıp soğanların üzerine ilave edin ve birlikte kavurmaya devam edin.
Beşinci adım: Salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun.
Altıncı adım: Haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yedinci adım: Üzerine kaynar suyu ilave edin; tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın.
Sekizinci adım: Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte nohutların iyice pişmesini bekleyin.
Son adım: Nohutlar yumuşadığında ocağı kapatın ve yemeği sıcak servis yapın. Afiyet olsun!