1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 20. Gün İftar Menüsü: Oğmaç Çorbası, Fırında Patates Mücver, Keskin Tava ve Kadayıf Dolması

20. Gün İftar Menüsü: Oğmaç Çorbası, Fırında Patates Mücver, Keskin Tava ve Kadayıf Dolması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının 20. gününde, iftar sofranızı renklendirecek lezzetli tariflerle karşınızdayız. Çorba olarak Oğmaç Çorbası, ara sıcak olarak Fırında Patates Mücver ve ana yemek olarak Keskin Tava hazırlayabilirsiniz. Tatlı olarak ise, ağızları sulandıracak Kadayıf Dolması ile sofranızı taçlandırın. İşte detaylı tarifler:

Çorba: Oğmaç Çorbası

Çorba: Oğmaç Çorbası
Malzemeler:

  • 2 su bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 10 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Nasıl yapılır?

Öncelikle bir kaba buğday ununu eleyin ve ortasını havuz gibi açarak et suyunu ekleyin. Sert ve pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın. Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin. Azar azar süt ekleyerek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pul biber ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Ara Sıcak: Fırında Patates Mücver

Ara Sıcak: Fırında Patates Mücver
Malzemeler:

  • 5 adet patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını iyice sıkın. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Tüm sebzeleri bir kapta birleştirin. Üzerine yumurtaları kırın, kabartma tozunu ekleyin. Son olarak baharatları damak tadınıza göre ekleyin. Karışımı bir fırın kabına ya da tepsisine yağlı kağıt serin. Mücver karışımına zeytinyağı ekleyip son kez karıştırın, ardından fırın kabına koyup yayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü pişirin. Fırından çıkınca biraz ılımasını bekleyip sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Ana Yemek: Keskin Tava

Ana Yemek: Keskin Tava
Malzemeler:

  • 600 gram pirzola
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 13-14 adet sarımsak
  • 3 büyük domates
  • 7 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 30 gram kuyruk yağı
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır?

Pirzolayı bir kaba alın. Üzerine karabiber, toz biber, tuz ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında dinlendirin. Biberleri ve domatesleri doğrayın. Domates salçasını bir kaseye alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip karıştırın. Fırın tepsinizin en alt kısmına doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin, üzerine sarımsakları yerleştirin. Hazırladığınız sosu tepsiye dökün. Dinlendirdiğiniz pirzolaları sebzelerin üzerine yerleştirin, üzerine tereyağı ve kuyruk yağı ekleyin. Fırına vermeden önce üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında önce 1 saat 20 dakika pişirin, ardından folyo ve yağlı kağıdı alıp 20 dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazır, afiyet olsun!

Tatlı: Kadayıf Dolması

Tatlı: Kadayıf Dolması
Malzemeler:

  • 250 gr taze kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi (mutfak robotunda çekilmiş)
  • 2 büyük boy yumurta
  • 2 çay bardağı süt

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Kızartma için:

  • 1,5-2 su bardağı sıvı yağ

Servisi için:

  • Ceviz içi ya da file fıstık

Nasıl yapılır?

Şerbet için su ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpın, üzerine sütü ekleyip karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde sıvı yağı ısıtın. Kadayıftan bir parça alıp düzeltin, uç kısmına biraz ceviz koyup üzerini kapatın. Başparmağınızla sıkıca bastırarak sarın. Dolmayı yumurtalı süte bulayıp fazla yumurtasını akıtın. Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartın. Kızaran dolmaları soğuk şerbete alın ve 4-5 dakika şerbetini çektikten sonra servis tabağına alın. 10-15 dakika dinlendirip fıstık ya da ceviz serperek servis yapın. Afiyet olsun!

20. Gün İftar Menüsü: Oğmaç Çorbası, Fırında Patates Mücver, Keskin Tava ve Kadayıf Dolması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin