1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 4 – 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler

500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 su bardağı bayat ekmek (kırıntısı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan (orta boy)
3 adet kiraz domates (süslemek için)

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yeşil biber (doğranmış)
1 diş ezilmiş sarımsak

Hazırlanışı

Evde muhteşem lezzetiyle tanınan patlıcan kebabı yapmaya ne dersiniz? Patlıcan kebabı, Türk mutfağında farklı geleneklere göre hazırlanabilen özel bir kebap türüdür. Bu kebabın hazırlanışı, genellikle sığır eti ve kuzu etinin ince kıyılması ile elde edilen karışımın, katmanlı patlıcan dilimleri arasında yer almasıyla yapılır. Ayrıca, şişe dizilerek ateşte pişirilebilir. İşte, evde kolayca uygulayabileceğiniz bir patlıcan kebabı tarifi:

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
Birinci Adım:

Geniş bir kasede 500 gram kıymayı, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğanı ve yarım demet ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın.

İkinci Adım:

Karışıma 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısını ve 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurarak homojen bir karışım elde edin.

Üçüncü Adım:

Karışımı iyice yoğurduktan sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve her birine yuvarlak şekil verin.

Dördüncü Adım:

İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanı alın ve köftelerle birleştirin. Patlıcan dilimlerini köftelerin arasına yerleştirerek bir arada tutun.

Beşinci Adım:

Patlıcan ve köfteleri sırasıyla bir fırın kabına yerleştirin, boş kalan yerleri ise kiraz domateslerle doldurun. Böylece hem görünüm hem de lezzet açısından zenginleşmiş olacak.

Altıncı Adım:

Sosunu hazırlamak için ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçası ile 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber ile 2 adet doğranmış yeşil biber ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.

Son Adım:

Hazırladığınız sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan kebabın üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin