1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 15. Gün İftar Menüsü: Çorba, Ara Sıcak, Ana Yemek ve Tatlı Tarifleri

15. Gün İftar Menüsü: Çorba, Ara Sıcak, Ana Yemek ve Tatlı Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15. Gün İftar Menüsü

15. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının 15. gününde iftar sofralarınızı zenginleştirecek özel tariflerle karşınızdayız. Bu menüde, başlangıç olarak lezzetli bir çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlı ile damaklarınızı şenlendireceğiz. İşte 15. gün iftar menüsü için hazırladığımız detaylar:

15. Gün İftar Menüsü: Çorba, Ara Sıcak, Ana Yemek ve Tatlı Tarifleri

Çorba: Yoğurtlu Ispanak Çorbası

Malzemeler:

  • 2-3 kök ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su (6-7 bardak kadar)

Terbiyesi için;

  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

15. Gün İftar Menüsü: Çorba, Ara Sıcak, Ana Yemek ve Tatlı Tarifleri

  • Tereyağı
  • Pul biber

Nasıl yapılır?

  • Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı yemeklik, sarımsağı ise küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.
  • Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanı kavurun. Ardından sarımsak ve ıspanağı ekleyip kısa bir süre soteleyin. Üzerine 1 litre kadar sıcak su ekleyin ve pirinci de ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta çırpın. Pişen çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak terbiyeye ekleyin ve karıştırdıktan sonra çorbaya ilave edin.
  • Kıvamını kontrol edin, gerekirse sıcak su ekleyin, tuzu da atıp bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
  • Üzeri için biberli yağ hazırlayıp çorbanın üzerine gezdirin.

Ara Sıcak: Patates Kroket

Malzemeler:

  • 5 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kase galeta unu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl yapılır?

  • Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Bir kapta yumurta, nişasta, beyaz peynir, kabartma tozu, karabiber ve rendelenmiş patatesleri karıştırarak yoğurun.
  • Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve şekil verin. Un, yumurta sarısı ve galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyun.
  • Şekil verdiğiniz kroketleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın.

Ana Yemek: Yoğurtlu İrmik Köftesi

Malzemeler:

  • 400 gr kıyma
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • 3 çay kaşığı karabiber

Peynirli sos için:

  • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber

Nasıl yapılır?

  • Derin bir kapta kıymayı alın. Üzerine yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğurun.
  • Köfte harcını buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen harçtan ufak parçalar koparıp yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayın.
  • Izgara ya da yapışmaz yüzeyli tavada orta ateşte köfteleri pişirin. Sos için tereyağını bir tencerede eritin, üzerine parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Eriyince krema ve karabiberi ekleyin, karıştırarak ocaktan alın. Köftelerin üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Tatlı: Hızlı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Damla sakızı

Süslemek için:

15. Gün İftar Menüsü: Çorba, Ara Sıcak, Ana Yemek ve Tatlı Tarifleri

  • Tarçın
  • Sade bisküvi

Nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tavada eritin, üzerine unu ekleyip hafifçe kavurun. Ardından sütü yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve toz şekeri ekleyerek karışımı kaynayana kadar pişirin. Son olarak damla sakızını ekleyin.
  • Hazırladığınız karışım sıcakken pirinç ununu ilave edip, bir blender ile 12 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Bisküvileri kırın ve borcamın tabanına serin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun!

15. Gün İftar Menüsü: Çorba, Ara Sıcak, Ana Yemek ve Tatlı Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin