1. Haberler
  2. Bilgi
  3. İftar Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, Garnitürlü Çanak Köfte ve Fincan Tatlısı

İftar Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, Garnitürlü Çanak Köfte ve Fincan Tatlısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İftara Ne Pişireceğim?

İftara Ne Pişireceğim?

İftar menünüzde çeşitlilik yaratmak için 9. gün menümüzle karşınızdayız! Bu menü, hafta sonu sofralarınıza lezzet katacak özel tarifler içeriyor. Başlangıç olarak kremalı mantar çorbası ile sıcak bir giriş yapabilir, ardından zeytinyağlı enginar ile hafif bir ara sıcak tercih edebilirsiniz. Ana yemek olarak garnitürlü çanak köfte, sofralarınızı şenlendirecek. Tatlı olarak ise hafif ve pratik bir seçenek olan fincan tatlısını sunuyoruz. İşte detaylı tariflerimiz:

Çorba: Kremalı Mantar Çorbası


Malzemeler:

  • 200 gram ince doğranmış mantar
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 5-6 su bardağı kaynamış su
  • 200 gram krema
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

– Öncelikle tencerenin içine sıvı yağı ekleyip rendelenmiş soğanları kavurun.

– Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin. Mantarlar suyunu çekene kadar bu işleme devam edin.

İftar Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, Garnitürlü Çanak Köfte ve Fincan Tatlısı

– Ardından 5 veya 6 su bardağı kaynamış suyu ilave ederek çorbayı kaynamaya bırakın.

– Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup iyice kavurun. Kavrulan unun içine kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

– Mantar çorbasının suyundan bir miktar alarak unlu karışıma ekleyin ve çırpın. Sonrasında bu karışımı çorbanın içine dökün.

– Son olarak şeker, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırdıktan sonra çorbayı kısık ateşte 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin.

Ara Sıcak: Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler:

  • 5 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 adet limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu

Nasıl yapılır?

– Enginarları limonla ovalayın ve her bir enginarı 5-6 üçgen dilime kesin. Un ve limon suyu koyduğunuz su dolu bir kâseye alarak bekletin.

– Kuru soğan, havuç, kırmızı biber ve patatesleri yuvarlak doğrayın.

– Geniş bir tencereye önce doğranmış soğanları, ardından havuçları, patatesleri ve kırmızı biberi kat kat dizin.

– Enginarları süzün ve durulamayın. Onları da tencerenin en üstüne yerleştirin.

– Tencereye 1,5 su bardağı soğuk su ve zeytinyağını ekleyin. Tuz ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.

– Pişme süresinin sonunda sebzeleri kontrol edin. Yemeği ılıklaşmaya bırakın. Üzerini dereotuyla süsleyerek ılık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Ana Yemek: Garnitürlü Çanak Köfte


Malzemeler:

  • 400 gram kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 kavanoz garnitür
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Nasıl yapılır?

– Köfte için bir kaba kıyma, galeta unu, yumurta, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ekleyip yoğurun. Karışımı yarım saat dinlendirin.

– Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortalarını elinizle açarak çanak şekli verin.

– İçlerine garnitür doldurun. Bir kâseye salçayı alıp üzerine sıcak su ekleyerek karıştırın ve köftelerin bulunduğu borcama dökün.

– 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar rendesi koyarak erimesini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Tatlı: Fincan Tatlısı


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Üzeri için:

  • 6 adet çilek veya muz

Nasıl yapılır?

– Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

– Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

– Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve orta boy kahve fincanlarına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde dökün.

İftar Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, Garnitürlü Çanak Köfte ve Fincan Tatlısı

– Fincandaki muhallebileri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

İftar Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, Garnitürlü Çanak Köfte ve Fincan Tatlısı

– Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alıp üzerini çilek ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

İftar Menüsü: Kremalı Mantar Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, Garnitürlü Çanak Köfte ve Fincan Tatlısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin