1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 9. Gün Sahur Menüsü: Yengen Tostu, Muhlama ve Kiraz Suyu Tarifleri

9. Gün Sahur Menüsü: Yengen Tostu, Muhlama ve Kiraz Suyu Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9. Gün Sahur Menüsü

9. Gün Sahur Menüsü

Bu özel günde sahur için birbirinden lezzetli ve özlenen tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Ayvalık tostu olarak bilinen yengen tostu, Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti muhlama ve serinleten kiraz suyu tarifleri ile sahur sofralarınızı zenginleştireceksiniz. İşte 9. gün sahur menüsü ve detaylı yapım aşamaları:

Yengen Tostu

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 4 dilim sucuk
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 2 adet minik kornişon turşu
  • 1 adet domates
  • Ketçap

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

İlk olarak, sucuk dilimlerini tavada pişirerek başlayın. Her iki tarafını da güzelce kızarttığınızdan emin olun. Ardından, bir dilim tost ekmeğinin üzerine kaşar peyniri koyarak, üzerine pişmiş sucuk dilimlerini yerleştirin. Sucukların üzerine kornişon turşu dilimlerini ekleyin ve ketçap sıkın. Son olarak, dilimlenmiş domates ve bir dilim daha kaşar peyniri ekleyip, diğer tost ekmeği ile kapatın.

Tost makinesini önceden ısıtın. Hazırladığınız yengen tostunu makinenin içine yerleştirin. Üzerine birkaç parça tereyağı koyarak, her iki tarafı da altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak servis yaparak, bu lezzetli atıştırmalığın tadını çıkarın!

Muhlama

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 200 gram tel peyniri

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Tereyağını geniş bir tavada eritin ve köpüklü bir kıvama gelene kadar ısıtın. Tereyağı kızgın hale geldiğinde, mısır ununu ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın. Ayrı bir tencerede, süt ve su karışımını ısıtarak hazırlayın. Isınan bu karışımı, mısır ununun üzerine yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.

Karışım kıvam almaya başladığında, tel peynirini ekleyin ve ocağın altını kısın. Peynirin erimesi için çok fazla karıştırmadan, ara ara hafif dokunuşlarla karıştırmaya devam edin. Peynir tamamen eridiğinde, tüm malzemeleri alt üst ederek karıştırın. Tereyağı yüzeye çıkmaya başladığında, muhlamanız hazır demektir!

Kiraz Suyu

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 1 büyük kase çekirdekleri çıkarılmış kiraz
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 litre su

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Öncelikle kirazları çekirdeklerinden ayıklayıp büyük bir tencereye alın. Üzerine 2 litre su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, tencerenin altını kapatıp meyvelerin yumuşamasını bekleyin. Yumuşayan kirazları bir blender ile iyice ezin. Ardından, 3 litre suyu ve 1 su bardağı şekeri ekleyin.

Karışım kaynadıktan sonra, altını kapatıp üzerinde biriken köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. Hazırladığınız kiraz suyunu şişelere doldurarak soğumaya bırakın. Serinletici ve ferahlatıcı bu içecek, sahur sofralarınıza eşlik edecek! Afiyet olsun!

9. Gün Sahur Menüsü: Yengen Tostu, Muhlama ve Kiraz Suyu Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin