7. Gün Sahur Menüsü
İftar sofralarının zenginliği kadar sahurda da ne yediğiniz büyük bir önem taşıyor. Gün boyunca sizi tok tutacak ve aynı zamanda susatmayacak tarifler sunmaya devam ediyoruz. Bu sahur menüsünde; fırında yumurtalı ekmek, peynir ezmesi ve reyhan şerbeti yer alıyor. Kolay ve pratik olan bu üç tarifi sadece 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. İşte günün sahur menüsü için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları:
Fırında Yumurtalı Ekmek
Malzemeler:
- 6 adet yumurta
- 2-3 dal taze maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı acı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dilim rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 dilim bayat ekmek
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Yumurtaları geniş bir kasede kırın ve iyice çırpın. Kaşar peynirini ve tüm diğer malzemeleri ekleyin.
- Hazırladığınız karışımdan ekmek dilimlerinin her iki tarafını batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin.
- Son olarak, kalan kaşar peynirini ekmeklerin üzerine serpiştirerek, önceden ısıtılmış 230 derece sıcak fırında, ekmekler kızarana kadar pişirin.
Peynir Ezmesi
Malzemeler:
- 300 gram tam yağlı beyaz peynir
- 300 gram labne peyniri
- 300 gram lor peyniri
- 2 dal taze kekik (kıyılmış)
- 2 dal maydanoz (kıyılmış)
- 2 dal dereotu (kıyılmış)
- 5-6 adet ceviz (kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle beyaz peynir, labne ve lor peynirini geniş bir kaba alarak çatal yardımıyla iyice ezin.
- Kıyılmış taze otları, cevizleri, zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Karışımdan dondurma kaşığı veya çorba kaşığı yardımıyla parçalar alarak servis tabağına yerleştirin.
- Bu lezzetli peynir ezmesini ekşi mayalı ekmek ile birlikte servis edin.
Reyhan Şerbeti
Malzemeler:
- 1 demet taze reyhan
- 10 tatlı kaşığı şeker
- 3 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Dilediğiniz miktarda limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle reyhan demetini bir tasın içine koyun ve üzerine birkaç damla sirke ekleyerek suyun içinde bekletin. Bu işlem reyhanın temizlenmesine yardımcı olacaktır.
- İyice yıkadıktan sonra, bir tencereye reyhanları ekleyin ve üzerine 1 litre su ilave edin.
- Ardından, tencereye limon suyu, çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyin.
- Tencerenizin kapağını cam bir kapakla kapatarak 15 dakika kadar bekletin. Bu süre zarfında şerbet ilk olarak mavi, ardından mor ve son olarak kırmızımsı bir renk alacaktır.
- Şerbeti hazırladıktan sonra, içerisindeki malzemeleri bir süzgeç yardımıyla süzerek servis edebilirsiniz.
- Servis ederken içerisine buz eklemek, şerbetin tadının daha güzel ve serinletici olmasını sağlayacaktır.