- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 1 litre tavuk suyu (4 su bardağı)
- İnce doğranmış 1 soğan
- Ezilmiş 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı haşlanmış pirinç
- Yarım su bardağı rende parmesan veya kaşar peyniri
- 4 yumurta
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 su bardağı un
- Sıvı yağ (kızartmak için)
- Mozarella parçaları (isteğe bağlı)
Servis için:
- Domates
- Turşu
- Zeytin
Hazırlanışı:
İtalya’nın meşhur atıştırmalıklarından biri olan arancini, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Arancini, dışı ekmek kırıntılarıyla kaplanmış ve içi haşlanmış pirinç ile doldurulup kızartılmış nefis İtalyan toplarıdır. Birçok kişi tarafından merakla araştırılan bu tarifte, arancini yapımında ihtiyaç duyacağınız malzemeleri ve adım adım yapılışını sizinle paylaşıyoruz. Peki, arancini nasıl yapılır? İşte detaylı arancini tarifi:
Birinci adım:
Öncelikle bir tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine ince doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyip hafifçe soteleyin. Ardından haşlanmış pirinci ve 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.
İkinci adım:
Pirinci, tavuk suyu ile birlikte karıştırarak pişirin. Su tamamen çekilene kadar karıştırmaya devam edin. Suyunu çektiğinde, 2 su bardağı daha tavuk suyu ekleyerek yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
Üçüncü adım:
Tüm suyu çekince rende parmesan peynirini ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, 2 yumurtayı da ekleyip iyice yoğurun.
Dördüncü adım:
Yoğurduğunuz karışımı küçük toplar haline getirin. İçine isteğe bağlı olarak mozarella parçalarını yerleştirin.
Beşinci adım:
Toplarınızı sırayla çırpılmış yumurtaya, ardından una ve son olarak ekmek kırıntılarına bulayın. Ayrı bir tencerede bitkisel yağı ısıtın ve topları altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttığınız arancini toplarını sıcak olarak domates, turşu ve zeytinle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!