23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Lezzetli Tarifler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın sevinçle dolup taştığı özel bir gün. Bu özel günde çocuklarımızın “bugün benim günüm” diyebilmeleri için anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Onları sevindirebilmenin en güzel yollarından biri ise midelerinden geçiyor. Tüm anne ve babaları bu anlamlı günde çocuklarıyla birlikte mutfağa davet ediyoruz. Onlarla birlikte mutfağa girin ve sevebilecekleri bu lezzetli tarifleri keyifle yapıp birlikte tadın! İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarınızla hazırlayabileceğiniz lezzetler…
Zebra Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
Nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip hafifçe çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve elde ettiğiniz harcı iki eşit parçaya bölün.
- Harcın birine kakao ekleyip karıştırın. Her iki harcın kıvamlarının aynı olmasına dikkat edin.
- Yağlanmış kek kalıbının ortasına bir yemek kaşığı beyaz harç dökün.
- Hemen ardından beyaz karışımın ortasına bir yemek kaşığı kakaolu karışım dökün.
- Tüm karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kekinizi pişirmeye hazır hale getirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Zebra kekiniz hazır! Şimdiden afiyet olsun.
Renkli Çikolatalı Muz Tarifi
Malzemeler:
- İstediğiniz kadar muz
- Renkli şekerler veya kıyılmış kuruyemiş
- 1-2 paket bitter çikolata
Nasıl yapılır?
- Muzları soyup bir çubuğa geçirin.
- Sonra çikolataları benmari usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolataya muzları batırın ve ardından renkli şekerler veya kuruyemişlerle kaplayın.
- Daha sonra muzları buzluğa kaldırın ve donmasını bekleyin.
- Donduktan sonra çocuklarınızla birlikte afiyetle tüketin.
Çikolatalı Sandviç Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 200 gr bitter çikolata
- 80 gr tereyağı
- 125 gr toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 120 gr kakao
- 350 gr un
İç harcı için:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Nasıl yapılır?
- Çikolatayı küçük parçalar halinde ufalayıp cam kaseye alın ve benmari usulü eritin.
- Başka bir cam kaseye tereyağı ve toz şekeri ekleyip mikserle çırpın.
- Süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Eritilmiş ve ılınmış çikolatayı ekleyin. Elenmiş un ve kakaoyu ilave edip elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru hafif un serpilmiş tezgah üzerine alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
- Hamuru çay bardağı ile kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-18 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın.
- Krema sıkma aparatına malzemeyi doldurun ve soğutulmuş iki kurabiyenin arasına sıkıp 1 saat dinlendirin, ardından servis yapın.
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Süslemesi için:
- 1 çay bardağı damla çikolata
Nasıl yapılır?
- Kakao hariç tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun 3’te 2’sine kakao ilave edip yoğurun.
- Hamurları ayrı ayrı streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurlardan kakaolu kısmından ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar koparıp tepsiye dizin.
- Üzerlerine bıçakla şekiller verin.
- Sade hamurdan küçük yuvarlaklar yaparak kaplumbağaların ayaklarını ve kafasını oluşturun.
- Damla çikolata ile gözlerini yapıp tepsiye dizin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 13 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin soğumasını bekleyin ve servis edin.
Popcake Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket baton kakaolu kek
- 1 paket krema
- 2 paket bitter çikolata
- Pasta dekorları (renkli şeker, minik kalpler vb.)
- Küçük tahta çubuklar (süslemek için kurdele)
- Kekleri saplamak için köpük ya da dekoratif bardak
Nasıl yapılır?
- Keki rondodan geçirip yoğurma kabına alın. İçine kremanın yarısını ekleyerek hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
- Büyük bir top haline getirdikten sonra küçük parçalar kopartarak yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hafif sertleşen topları dolaptan çıkarın ve çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kekleri çubuklara saplayıp çikolataya batırın. Ardından dekorları hazırlayın.
- Son olarak, kuruduktan sonra çubukların ucuna istediğiniz renklerde kurdelelerle fiyonklar yapabilirsiniz.
Bonibonlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı bonibon
Nasıl yapılır?
- Tereyağını bir kabın içine alıp çırpıcı ile hafifçe çırpın.
- Şekeri ekleyip, kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları, unu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak bonibonları ekleyin ve hafifçe yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında rengi dönene kadar pişirin. Ilıdıktan sonra servis edin.
Mini Zeytinli Burger Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket köfte harcı
- 500 gr az yağlı kıyma
- Yarım su bardağı su
- 20 mini burger ekmeği
- 600 gr domates
- 10 yaprak marul
Süslemek için:
- Siyah zeytin
Nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına kıyma, köfte harcı ve suyu koyup harcı iyice yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan iri parçalar kopararak burger köfteleri oluşturun. Yapışmaz yüzeyli tavada köfteleri pişirin.
- Mini burger ekmeğinin arasına bir dilim domates yerleştirin. Üzerine marul yaprağı ekleyerek köfteyi yerleştirin.
- Ekmeğin üzerine zeytin parçalarıyla göz ve burun yaparak servis edin.
Hayalet Bezeler Tarifi
Malzemeler:
- 3 büyük yumurtanın akı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı krem tartar
- 40 gr bitter çikolata
Nasıl yapılır?
- Yumurtaları 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Fırını 100 dereceye ayarlayın.
- Kuru bir kabın içine yumurta aklarını alıp mikserin düşük hızıyla kabarıncaya kadar çırpın.
- Krem tartar ekleyip 10 dakika daha çırpın. Mikserin hızını artırarak şekeri üç kerede ekleyin ve 6-8 dakika çırpmaya devam edin.
- Karışımı düz uçlu sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye geniş daireler şeklinde sıkın.
- Tepsiyi fırına yerleştirerek 1-1.5 saat pişirin. Fırını kapatıp 15 dakika beklettikten sonra çıkarın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
- Çikolatayı benmari usulü eritip hayalet bezelerin üzerine gözler ve burun çizin. Servis yapın.