Sahurda Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi
Ramazan ayının en önemli öğünlerinden biri olan sahurda, sağlıklı ve hafif besinler tüketmek büyük önem taşıyor. Bu nedenle, sahurda pratik bir şekilde hazırlayıp tüketebileceğiniz, yağ çekmeyen ve mayasız bir pişi tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif sayesinde, sadece 10 dakika dinlendirerek hazırlayabileceğiniz hamur ile sahurda zaman kazanabilirsiniz. Ancak, unutmayın ki hamur işi olmasından dolayı, bu lezzeti ölçülü bir şekilde tüketmekte fayda var.
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Mayasız Yağ Çekmeyen Pişi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içine eleyin. Bu karışımı güzelce harmanlayarak kenara ayırın.
- Başka bir kapta, yumurta, sirke ve sıvı yağı bir araya getirip çırpma teli ile karıştırın.
- Karışıma belirtilen yoğurt miktarını ve suyu ekleyin. Bu aşamada çırpma teline devam edin.
- Kuru malzemeleri yavaş bir şekilde sıvı karışıma ekleyin. Karışım, çırpma teliyle karıştırılamayacak bir kıvama geldiğinde, hamuru yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak ve kolay açılabilen bir hamur elde ettikten sonra, hamura istediğiniz şekli verin ve üzerine biraz sıvı yağ sürerek 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru elinizle açın ve bir bardak yardımıyla yuvarlak şekiller kesin.
- Kesilen hamurları kızgın yağda, şişene kadar pişirin. Pişen hamurları servis tabağına alın.
Artık mayasız ve yağ çekmeyen pişiniz hazır! Çayın yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Bu pratik tarif, sahur sofralarınızı zenginleştirecek.