Evde Kolay ve Hızlı 10 Dakikalık Tatlı Tarifleri
Evde vakit geçirirken mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz 5 lezzetli tatlı tarifi sunuyoruz. Kolay malzemelerle damak çatlatan tatlılar yapabilir, evde kaldığınız günleri daha da tatlandırabilirsiniz. İşte evde kalırken denemeniz gereken 10 dakikalık 5 tatlı tarifi:
1. Fıstık Ezmesiyle Muz Bohçası
Malzemeler:
- 6 adet küçük boy lavaş
- 6 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
- 3 adet muz (her bohçada yarım kullanılacak)
- 6 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı
- 6 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1/2 çay bardağı toz tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çikolata sosu (isteğe bağlı)
Nasıl yapılır?
– Bir lavaşın tam ortasına 1 yemek kaşığı fıstık ezmesini yayarak sürün.
– Lavaşın ortasına uygun büyüklükte bir muz yerleştirin.
– Etrafına doğranmış yer fıstığı ve damla çikolata serpiştirin.
– Lavaşı yanlardan kıvırarak rulo haline getirin ve bir kürdan ile tutturun.
– Önceden ısıtılmış yağda, altın sarısı renk alana kadar kızartın.
– Sıcak bohçaları tarçın ve toz şeker karışımına bulayın.
– İsteğe göre çikolata sosuna batırarak sıcak servis edin.
2. Yumurtasız Çikolatalı Mus
Malzemeler:
- 3 adet olgun avokado
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 80 gram eritilmiş bitter çikolata
Nasıl yapılır?
– Bitter çikolatayı benmari usulü eriterek hazırlayın.
– Bir mikser kabında avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü iyice karıştırın.
– Karışım kahverengi bir kıvama geldiğinde eritilmiş çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
– Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
– Servis ederken, porsiyonlara ayırarak üzerini rendelenmiş çikolata veya krem şanti ile süsleyin.
3. Yoğurt Bar
Malzemeler:
- 250 gram yoğurt
- 5 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı kırmızı meyve (böğürtlen, yaban mersini, frambuaz)
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 2 yemek kaşığı iri kıyılmış antep fıstığı (tuzsuz)
Nasıl yapılır?
– Yoğurt ve balı bir kapta iyice karıştırın.
– Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz 20 x 30 cm’lik düz bir tepsiye dökün ve yayın.
– Üzerine meyveleri, yulafı ve iri kıyılmış Antep fıstığını serpiştirin.
– Karışımı en az 5 saat dondurucuda bekletin.
– Dondurduktan sonra keskin bir bıçakla üçgen şeklinde kesin ve hemen tüketin.
4. Hindistan Cevizi Küpleri
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1/2 su bardağı krema
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram çikolata
Nasıl yapılır?
– Krema, pudra şekeri ve hindistan cevizini iyice yoğurun.
– Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz kare bir kaba 1 cm kalınlığında yayın ve düzleyin.
– 30 dakika dondurucuda bekletin.
– Bu arada bir tencereye su koyup, üzerine cam bir kase yerleştirerek çikolatayı benmari usulü eritin.
– Donmuş karışımı küp küp keserek çikolataya bulayın ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
– 10 dakika daha dondurucuda bekletip, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
5. Üç Malzemeli Fıstık Ezmeli Kurabiye
Malzemeler:
- 200 gram fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
- 200 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
Nasıl yapılır?
– Fıstık ezmesi, toz şeker ve oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın.
– Tüm malzemeyi mikserle 3-4 dakika karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
– Hamurdan eşit parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
– Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin ve üzerine bir çatal yardımıyla bastırarak (+) şekli verin.
– Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirip, oda sıcaklığında dinlendirerek sevdiklerinizle paylaşın.