1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosisli Milföy Tarifi

Sosisli Milföy Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ve en lezzetli seçeneklerinden biri olan sosisli milföy, yapımıyla da oldukça pratik bir tariftir. Hamaratlığınızı keşfetmek için bu tarife bir şans verin!

Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

  • Malzemeler:
    • 16 adet pratik sosis
    • 8 adet milföy hamuru
    • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı:
  • Dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında yaklaşık 10 dakika çözdürün. Hamurları elinizle açarak hafifçe büyütün ve ortadan ikiye kesin. Böylece 16 adet dikdörtgen hamur parçası elde etmiş olacaksınız. Hamurların üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve birer adet kokteyl sosis yerleştirin. Milföy hamurlarını rulo şeklinde sararak sosisli milföylerinizi hazırlayın. Keskin bir bıçakla üzerlerini hafifçe çizin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın!

Kolay Mercimek Köftesi Tarifi

Kolay Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek köftesi, lezzetiyle sofralarımızı şenlendiren bir atıştırmalıktır. Ancak, bulgurların diri kalmaması ve mercimeğin tadının ön planda olması için doğru tarifle hazırlanması gerekir. İşte size kolay bir mercimek köftesi tarifi!

  • Malzemeler:
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek
    • 1 adet soğan
    • 1.5 su bardağı ince bulgur
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1/2 demet maydanoz
    • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yapılışı:
  • Öncelikle mercimekleri birkaç kez sudan geçirin ve bir tencereye alın. Üzerine 2.5 – 3 su bardağı su ekleyin ve mercimekler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp, mercimeklerin üzerine bulguru ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip kavurun. Salçaları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Maydanozları ince ince doğrayın. Bulgurların şiştiğinde soğanlı karışımı ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Elinizle sıkarak şekil verin ve servis edin.

Mayonezli Tavuk Salatası Tarifi

Mayonezli Tavuk Salatası Tarifi

Basit ama bir o kadar da şık görünen mayonezli tavuk salatası, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir alternatif. Gelin malzemeleri birlikte inceleyelim!

Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

  • Malzemeler:
    • 3 su bardağı su
    • 450 gram tavuk göğsü
    • 1 adet küçük boy konserve mısır
    • 1 diş sarımsak
    • 5 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı mayonez
    • 10-12 adet ceviz içi
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Yapılışı:
  • Orta boy bir tencereye tavukları alın ve üzerine suyu ekleyin. Tavukları 15-20 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları bir kabın içine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Başka bir kapta sarımsağı dövün, mısırın suyunu süzün ve sarımsakla birleştirin. Didiklediğiniz tavukları ekleyin. Üzerine mayonez, baharatlar ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Cevizleri robotta ince olmayacak şekilde çekip, salatanın içine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!

    Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Nohut Dürüm Tarifi

Nohut Dürüm Tarifi

Öğrenciler ve yetişkinler için mükemmel bir atıştırmalık olan nohut dürüm, yapımı oldukça kolay bir lezzettir. İşte malzemeleri!

  • Malzemeler:
    • 1 diş sarımsak
    • 110 gram haşlanmış nohut
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 2 çorba kaşığı su
    • 3 çorba kaşığı tahin
    • 1 adet lavaş
    • 1 tatlı kaşığı sumak
    • 1 çeyrek bağ maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • 4 adet salatalık turşusu
  • Yapılışı:
  • Bir diş sarımsağı çift kilitli buzdolabı poşetine koyun ve poşetin ağzını kapatmadan bir kasenin tersiyle ezin. Haşlanmış nohutu poşetin içine koyarak bir kase veya şişe yardımıyla ezin. Limon suyu, su ve tahini ekleyip karıştırın. Lavaşın üzerine humusu sürün. Üzerine haşlanmış nohut tanesini ve maydanozu yerleştirin. Sumak ve kırmızı toz biber serpin. İsteğe bağlı olarak limon ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Dürümünüzü sardıktan sonra afiyetle tüketin!

Tek Tencerede Pişen Demleme Makarna Tarifi

Tek Tencerede Pişen Demleme Makarna Tarifi

Tek tencerede mükemmel bir makarna pişirmek istemez misiniz? İşte kolay bir tarif!

  • Malzemeler:
    • 1 paket burgu makarna
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 2 diş sarımsak
    • 4 adet orta boy domates
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 su bardağı ılık su
  • Yapılışı:
  • Orta boy bir tencereye tereyağını ekleyin. Rendelenmiş sarımsakları ve domates salçasını ilave edip güzelce karıştırın. Domatesleri rendeleyin ve karışıma ekleyerek pişirin. Ardından makarnayı ekleyin ve üzerine suyu gezdirin. Kapağını kapatıp, ortalama 10-12 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika dinlendirin. Üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyerek servis edin.

    Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Tarifi

Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Tarifi

Yanında birçok yemeğin mükemmel tamamlayıcısı olan fırında patates, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzettir. İşte malzemeler!

Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

  • Malzemeler:
    • 4 adet kızartmalık patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 4 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 1/4 su bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 yemek kaşığı biberiye yaprağı
    • Tuz
  • Yapılışı:
  • Yumuşatılmış tereyağına ufak doğranmış sarımsak ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Alüminyum folyo üzerine alıp rulo şeklinde sarın ve buzdolabında bekletin. Yıkanmış patateslerin kabuklarını soymadan iri küp şeklinde doğrayın. Biberiye, zeytinyağı, pul biber ve tuzu karıştırarak fırın tepsisine serili yağlı kağıt üzerine aktarın. Üzerine tereyağından parçalar ekleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.

    Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Domates Soslu Izgara Patlıcan Tarifi

Domates Soslu Izgara Patlıcan Tarifi

Hızla hazırlayabileceğiniz, görünümüyle de dikkat çeken domates soslu ızgara patlıcan tarifi, hamaratlığınızı konuşturmak için harika bir seçenek!

  • Malzemeler:
    • 1 adet büyük boy patlıcan
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Domates Sosu İçin:
    • 1 kase domates püresi
    • 1 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 75 gram kaşar peyniri (üzeri için)
  • Yapılışı:
  • Patlıcanları soyacak veya bıçakla uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suya koyarak acısını alın. Izgara tavasını zeytinyağı ile yağlayın ve patlıcan dilimlerini arkalı önlü pişirin. Sarımsağı ezin ve zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Domates püresini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişen patlıcanların içine rendelenmiş kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız domates sosunu bir fırın kabına aktarın, patlıcanları yerleştirip 180 derecede peynirler eriyene kadar 8-10 dakika pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

    Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye, birçok kişinin yapmaktan çekindiği bir tarif olsa da, tam ölçülerle hazırlandığında oldukça basittir. İşte tarifi!

  • Malzemeler:
    • 600 gram taze fasulye
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet büyük boy kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 2 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı:
  • Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin ve domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri ayıklayın ve bir kenara alın. Zeytinyağını bir tencere de ısıtın, soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Ardından doğranmış fasulyeleri de ekleyin. Tuz, toz şeker, rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Kapağını kapatıp, fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Arzuya göre ılık veya soğuk olarak servis edin.

    Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Ev Yapımı Pratik Hamburger Tarifi

Ev Yapımı Pratik Hamburger Tarifi

Hamburger yapmak gözünüzü korkutmasın! İşte evde kolayca yapabileceğiniz pratik bir hamburger tarifi.

  • Malzemeler:
    • 300 gram kıyma
    • 2 adet hamburger ekmeği
    • 1 adet orta boy soğan
    • 2 dilim bayat ekmek
    • 1/2 çay bardağı su
    • Tuz, karabiber
    • Sıvı yağ
    • Marul yaprakları
    • Sosu İçin:
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
    • 2 adet domates
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
    • 2 tatlı kaşığı sirke
  • Yapılışı:
  • Geniş bir kaba kıyma, bayat ekmek, soğan, su ve baharatları alarak iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp hamburger köftesi şekli verin ve sıvı yağda kızartın. Sosu için; sarımsakları ezin, zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış domatesleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Salça, esmer şeker ve sirkeyi de ekleyip 7-8 dakika pişirin. Hamburger ekmeklerini hafif ısıtın, marul yaprağını yerleştirin, üzerine köfteleri koyun ve sosu ekleyin. İsteğe göre soğan dilimleri ve peynir ekleyerek sıcak servis edin.

Mayasız 15 Dakika Poğaçası Tarifi

Mayasız 15 Dakika Poğaçası Tarifi

Poğaça yapamam diyenler için mükemmel bir mayasız tarif! Hızlıca hazırlayarak çay saatlerinizi şenlendirin.

  • Malzemeler:
    • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 1/4 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet yumurta beyazı
    • 1/2 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2.5 su bardağı un
    • İç Harcı İçin:
    • 1 adet büyük boy patates
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Üzeri İçin:
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı susam
  • Yapılışı:
  • İç harcı için patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Yağ, salça ve baharatları ekleyip bir tavada 5 dakika kadar kavurun ve soğuması için bir kenara alın. Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın, iç harç koyup D şeklinde kapatın. Tüm hamuru ve iç harcı bitirene dek devam edin. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

    Pratik Türk Mutfağı Tarifleri

Tam Ölçülü Fellah Köftesi Tarifi

Tam Ölçülü Fellah Köftesi Tarifi

Geleneksel tarifler arasında yer alan fellah köftesi, doğru ölçüler ve püf noktalarıyla hazırladığınızda sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. İşte tam ölçülü fellah köftesi tarifi!

  • Malzemeler:
    • 2 su bardağı köftelik bulgur
    • 1/2 su bardağı irmik
    • 3/4 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • Sosu İçin:
    • 3 adet orta boy domates
    • 3 diş sarımsak
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yapılışı:
  • Orta boy bir cam kabın içine bulguru ve irmiği aktarın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Şişen bulgur ve irmiğin üzerine un, salça, tuz ve baharatları ilave ederek yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatın, köfte harcından minik parçalar alıp yuvarlayın ve baş parmağınızla orta kısımlarına bastırın. Hazırladığınız köfteleri yayvan bir kabın içine aktarın ve üzerine un serpin. Bu köfteleri buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Sosu için bir tavada zeytinyağı, tereyağı ve rendelenmiş domatesleri alıp pişirin. Domatesin kıvamı koyulaşınca sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Dolapta dinlendirdiğiniz köfteleri bol suda 10-15 dakika haşlayın. Ardından sosla karıştırarak servis edin.

Patatesli Mücver Tarifi

Patatesli Mücver Tarifi

Kabak mücveri yerine patatesle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. İşte malzemeler ve yapılışı!

  • Malzemeler:
    • 3 adet orta boy haşlanmış patates
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 6 yemek kaşığı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Pişirmek İçin:
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı:
  • Haşlanmış patatesleri bir kabın içine alıp rendeleyin. Üzerine ince rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Diğer malzemeleri de ilave ederek güzelce yoğurun. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Ardından karışımdan parçalar alıp şekil verin ve kızmış yağda arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak afiyetle tüketin.

Pratik Türk Mutfağı Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin