Fast food restoranlarının vazgeçilmezlerinden biri olan coleslaw salatası, genellikle kızarmış yiyeceklerin ya da çıtır tavuk gibi lezzetlerin yanında sunulan çıtır ve ferahlatıcı bir salatadır. Kendi mutfakınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu salata, hemen hemen her yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Peki, coleslaw salatası nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi:
Coleslaw Malzemeleri:
- Büyük bir lahananın 1/4’ü ya da küçük bir lahananın yarısı
- 1 adet iri havuç
- 8 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- İri bir soğanın 1/4’ü
Coleslaw Salatası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, lahanayı büyüklüğüne göre 2 veya 4 parçaya bölün. İyice yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
- Ardından, havucu soyup rendeleyin. Soğanı da 4 parçaya bölüp, rendenin en ince gözüyle rendeleyin.
- Küçük bir kasede, mayonez, toz şeker, tuz, sirke ve limon suyunu bir araya getirip, şeker eriyene kadar çırpın.
- Geniş bir karıştırma kabında, hazırladığınız bu sosu ve kıyılmış malzemeleri birleştirip iyice karıştırın.
- Coleslaw salatanızı dilerseniz hemen servis yapabilir ya da 15-20 dakika dinlendirip soğuk olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!