Son dönemlerde en çok aranan tatlı tariflerinden biri olan magnolia tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendiren bir seçenektir. Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçemeyeceği bu tatlı, özellikle muz ve çilek ile süslenerek görsel bir şölen oluşturur. Soğuk havalarda bile enerjinizi yükseltecek bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Peki, magnolia tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzet dolu magnolia tatlısı tarifi!
Magnolia Tatlısı İçin Malzemeler:
- 1 paket tahıllı bisküvi ya da bebek bisküvisi
- Fındık (ezilmiş)
- Çilek
- Muz
Muhallebisi İçin Malzemeler:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Krema (isteğe bağlı)
- Vanilya
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamakla başlayalım. Krema dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun. Ardından tel çırpıcı ile çırparken pişirin.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Bisküvileri blendırdan geçirerek toz haline getirin.
- Tatlı kaselerinize bir kaşık muhallebi koyun, üzerine toz bisküvileri ekleyin.
- Araya dilimlenmiş çileklerden bir iki tane ekleyerek kaseyi doldurmaya devam edin.
- En üstüne muz dilimleri ekleyerek tatlınızı zenginleştirin.
- Buzdolabında yaklaşık 1 saat beklettikten sonra, ezilmiş fındık ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!