1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kolay ve Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi

Kolay ve Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek tatlısı, çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olmanın yanı sıra, aniden gelen misafirlerinizi de mutlu edecek pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Etimek, kızarmış ekmek anlamına gelir ve bu tarifte kullanacağınız etimekler, tatlıya bambaşka bir lezzet katmaktadır. Kızarmış ekmekten tatlı mı olur demeyin; bu kolay ve muhallebili etimek tatlısı tarifimizle, evde muhteşem bir tatlı hazırlamanız mümkün. Peki, kolay ve muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi:

Gerekli Malzemeler:

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası (isterseniz mısır nişastası da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için Antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi

Kolay ve Muhallebili Etimek Tatlısı Yapılışı

1. Şerbeti Hazırlama:
Öncelikle şerbetinizi hazırlamak için orta boy bir tencereye 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı şekeri koyun. Şekerin erimesi için iyice karıştırın ve ardından kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin ve ardından altını kapatın. Şerbetiniz dinlenirken, dikdörtgen bir borcama ya da tepsiye etimekleri yan yana dizin. Şerbeti etimeklerin üzerine gezdirerek dökün.

2. Muhallebiyi Hazırlama:
Muhallebiyi yapmak için derin bir tencereye 1 litre sütü, yarım su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri ocakta pişirirken sürekli karıştırın. Muhallebi kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ekleyin, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Muhallebiniz hazır olduktan sonra bir süre soğumaya bırakın.

3. Üst Kısmı Düzeltme:
Soğuyan muhallebiyi, şerbetli etimeklerin üzerine dökün ve bir kaşık yardımıyla üst yüzeyini düzeltin.

4. Krem Şanti Hazırlama:
Bir kapta 1 su bardağı süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın. Krem şantiyi tatlınızın üzerine dökmeden önce muhallebisinin iyice soğuduğuna emin olun; aksi takdirde krem şantiniz eriyebilir ve görüntüsü bozulabilir.

5. Servis Öncesi:
Tatlınız neredeyse hazır. Servis etmeden önce bir gün buzdolabında bekletmeniz önerilir. Buzdolabına koyduğunuz etimek tatlınızı streç filmle sarmayı unutmayın. Servis zamanı geldiğinde, tatlınızın üzerini Antep fıstığı, ceviz içi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kolay ve Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin