Kurabiye tarifleri her zaman mutfaklarımızda yer alır. Hem tatlısı hem de tuzlusu ile oldukça sevilen bu lezzetler, özellikle de kolay tariflerle hazırlandığında daha da cazip hale gelir. İster çay saatlerinde, ister özel günlerde ikram edebileceğiniz bu dört kolay kurabiye tarifini sizler için derledik. Peki, bu kurabiyeler nasıl yapılır? İşte detaylı tariflerimiz!
Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarçınlı kurabiye, tarçın severlerin vazgeçilmezi olacak. Hem kokusu hem de tadıyla sizi büyüleyecek.
Tarçınlı kurabiye için malzemeler:
- 3 yemek kaşığı şeker
- ½ su bardağı pudra şekeri
- ¼ su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 1.5 yemek kaşığı tarçın (1 tatlı kaşığı hamuru için ayırın)
- Vanilya
- Un
- Margarin
- Kabartma tozu
- Kesme aparatları
Tarçınlı kurabiye yapılışı:
Tüm malzemelerinizi geniş bir kabın içinde karıştırın ve hamur haline gelene kadar yoğurun. Kıvamı yerine geldiğinde, hamuru ufak parçalara ayırıp kesme aparatlarıyla istediğiniz şekilleri verin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine, bir başka kabın içinde karıştırdığınız 1 tatlı kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı şekeri serpin.
Tahinli Kurabiye Tarifi
Tahin, pekmezin en güzel tamamlayıcısı olduğu gibi, kurabiyelerde de mükemmel bir lezzet sunar. Tahinli kurabiye, hem besleyici hem de lezzetlidir.
Tahinli kurabiye için malzemeler:
- ½ su bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 125 gram tereyağı
- Kabartma tozu
- Kıvamı kadar un
İç harcı için malzemeler:
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
- 1.5 su bardağı şeker
Tahinli kurabiyenin yapılışı:
Bir kabın içinde un haricindeki tüm hamur malzemelerini karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra unu ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan bir parça alıp elinizde uzunlamasına rulo yapın. Merdane yardımıyla bu ruloyu açın. Hazırladığınız iç harcı, açtığınız hamurun içine koyup dikkatlice sarın. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. 170 derecede 20-25 dakika pişirin.
Çabuk Kurabiye Tarifi
Çabuk kurabiye, sadece 5 dakikada ve az malzemeyle hazırlanabilen mükemmel bir lezzet. Hem pratik hem de lezzetli!
Çabuk kurabiye için malzemeler:
- Kabartma tozu
- 1 bardak pudra şekeri
- Margarin
- 1 yumurta
- Alabildiğine un
Üzeri için malzemeler:
- Fındık
- Ceviz
- Fıstık
- Şeker
Çabuk kurabiye yapılışı:
Margarini, pudra şekerini ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın. Elinize aldığınız bir parça hamuru yuvarlayıp yumurta sarısına batırın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kurabiyeleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üst harcı ile bulayın ve servis edin.
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu kurabiye, bayatlamadan uzun süre dayanması ile özellikle misafirler için harika bir seçenektir. Dilediğiniz zaman hazırlayıp sunabilirsiniz.
Tuzlu kurabiye için malzemeler:
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 bardak un
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
Tuzlu kurabiyenin yapılışı:
Sıvı yağ ve margarini bir kapta karıştırın. Margarinin elinizin ısısıyla erimesi sağlandıktan sonra, yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri ekleyin. En son unu ekleyerek yoğurun. İyi bir kıvam elde ettikten sonra hamura istediğiniz şekilleri verin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına dizin. 190 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.