İnternette birçok kişi tarafından aranan lezzetlerden biri olan ganajlı pastayı evinizde kolayca yapmaya ne dersiniz? Mükemmel labne ve kremalı dolgusuyla, üzeri çikolata ganajı ile kaplanmış bu nefis pasta, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Peki, ganajlı pasta nasıl yapılır? İşte sizin için detaylı bir ganajlı pasta tarifi…
Malzemeler:
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
Kreması için;
- 2 paket krem şanti
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (örneğin Nutella)
Ganajı için;
- 1 paket krema
- 100 gram bitter çikolata
Nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kapta 3 dakika kadar çırparak köpürtün. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Sonrasında elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra homojen bir karışım elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir borcama dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Kek pişerken kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve koyulaşınca labne peynirini, pudra şekerini ve kahvaltılık çikolatayı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra dolaba kaldırın.
- Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk sütü dökün. Kremayı da eşit bir şekilde keke yayın ve dolaba kaldırarak 1-2 saat bekletin.
- Ganajı hazırlamak için kremayı bir tencerede ısıtın, ama kaynatmamaya dikkat edin. Ilındıktan sonra içine bitter çikolatayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Ganaj soğuduktan sonra pastanın üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın. Biraz daha soğumasını bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!