Tatlı ve sulu bir sebze olan havuç, yalnızca yemeklerde değil, aynı zamanda tatlılarda da harika bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarifimizde, muhallebili ve bisküvili havuç tatlısını sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Hadi gelin, bu nefis tatlının yapımına geçelim!
Malzemeler:
- 4 adet havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket sade bisküvi
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 9 adet badem
Nasıl yapılır?
- Öncelikle havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları bir kenara alın.
- Bir tava alın, içine rendelenmiş havuçları ekleyin ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Karıştırın.
- Ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak havuçların yumuşaması için yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
- Bu arada bisküvileri bir kabın içerisine elinizle ufalayın.
- Hazırladığınız havuç karışımını ufalanmış bisküvilerin üzerine dökün ve tarçını da ekledikten sonra iyice harmanlayın.
- Bir borcamın dibini hafifçe ıslatın ve hindistan cevizini tabanı kaplayacak şekilde serpiştirin.
- Üzerine hazırladığınız bisküvili havuç karışımını ekleyin ve bastırarak düzleştirin.
- Muhallebi için gereken tüm malzemeleri (vanilin haricinde) bir tencerede karıştırın. Topak kalmaması için bir çırpıcı ile iyice çırpın.
- Ocağın altını açın ve muhallebiyi kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra vanilini ekleyin ve karıştırarak havuçlu tabanın üzerine dökün.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra tatlıyı buzdolabına kaldırın ve en az bir gece bekletin.
- Servis etmeden önce üzerine bademleri yerleştirip dilimleyerek afiyetle sunun!
Bu nefis havuç tatlısı, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek. Şimdiden afiyet olsun!