1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Pazartesi Sendromunu Yenmenin Yolu: 3 Lezzetli Tatlı Tarifi

Pazartesi Sendromunu Yenmenin Yolu: 3 Lezzetli Tatlı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazartesi gününüzü lezzetlendirecek ve sendromdan kurtulmanıza yardımcı olacak 3 tatlı önerisiyle karşınızdayız! Orman meyveli pavlova, çilekli browni ve soğuk havaların vazgeçilmezi olan çikolatalı sufle tariflerini mutlaka deneyin. Bu tatlılarla Pazartesi sendromunu geride bırakabilirsiniz, bizden söylemesi!

Orman Meyveli Pavlova

Orman Meyveli Pavlova
Malzemeler:

  • 4 büyük yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı elma veya pirinç sirkesi
  • 1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı orman meyvesi (çilek, böğürtlen, frambuaz vb.)

Nasıl yapılır?

Fırını 130 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Bir fırın tepsisinin ortasına 18 cm çapında bir daire çizin ve üzerine pişirme kağıdı serin.

Toz şekeri mutfak robotunda iyice inceleyene kadar çekin. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ayaklı mikserle orta hızda çırpmaya başlayın. Yumurtalar köpük köpük olunca, toz şekeri azar azar ekleyin.

Mikseri hızlı ayarda, toz şeker tamamen eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika karıştırın. Karışımı iki parmağınız arasında kontrol edin; şeker partikülleri hissetmemelisiniz.

Son olarak, vanilya özütü, sirke ve nişastayı ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı hazırladığınız yuvarlak şablonun içine dökün ve spatula ile kabaca şekillendirin. Fırının orta katında yaklaşık bir saat pişirin.

Pavlova piştikten sonra fırının kapağını aralayarak içinde soğumaya bırakın. Bu esnada çiğ kremayı pudra şekeri ve vanilya özütü ile sert tepecikler haline gelene kadar çırpın ve dolapta soğumaya alın.

Soğuyan pavlovayı dikkatlice bir pasta tabağına alın, üstüne kremayı yayın ve en üste orman meyvelerini yerleştirin. Aynı gün içinde tüketmeye özen gösterin.

Çilekli Browni

Çilekli Browni
Malzemeler:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 70 gr tereyağı (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
  • 3/4 su bardağı kakao (75 gr)
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 2 büyük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığının ucuyla karbonat (veya 1 çay kaşığı kabartma tozu)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 6-7 tane doğranmış çilek

Nasıl yapılır?

Fırını 160 dereceye ısıtın. 20×20 cm ölçülerinde kare bir kalıbı yağlayın veya yağlı kağıt serin.

Tereyağ ve şekeri bir kaba koyup mikrodalgada veya ocakta eritin. Karışım bulamaç haline gelene kadar karıştırın.

Bu karışımı derin bir kaba alın, üzerine sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırın, ardından biraz soğumasını bekleyin.

Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, spatula ile iyice karıştırın. Un, nişasta, karbonat ve tuzu ekleyin, un kaybolana kadar karıştırın.

Son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine dökün, üzerine çilekleri dizin (hamura hafif batırarak). 160 derecede 25 dakika pişirin.

Üstü sertleştiğinde, kürdan testi yapın; kürdana kırıntılar gelmeli, içi çok kuru olmamalıdır. Kesmek için iyice soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığında hava almayan bir kapta 3 gün saklayabilirsiniz.

Çikolatalı Sufle

Çikolatalı Sufle
Malzemeler:

  • 125 gram bitter çikolata
  • 125 mililitre süt
  • 3 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Pişirme kabını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Nasıl yapılır?

Sütü bir sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. İçerisine çikolatayı ekleyin ve çikolata eridikten sonra ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra çikolatalı süt karışımını ekleyin ve toz şekeri ilave ederek sürekli karıştırın.

Yumurta sarılarını da ekleyip 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Derin bir kasede yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile çırpın. Kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelene kadar çırpın.

Soğumuş çikolatalı karışım ile köpük haline gelmiş yumurta aklarını birleştirin ve spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Yağlanmış ve kakao ile kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şekilde harcı bölüştürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip hemen servis edin. Afiyet olsun!

Pazartesi Sendromunu Yenmenin Yolu: 3 Lezzetli Tatlı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin