- Tür: Çiğ
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 60+ dk
Malzemeler:
- 1 kilogram olgun kavun
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Kavunlu Sorbe Nasıl Yapılır?
1. adım: Kavunu dikkatlice ikiye kesin. Ardından, kabuğunu soyun ve içindeki çekirdekleri temizleyin.
2. adım: Kavunu küçük parçalar halinde doğrayarak bir blenderin içine koyun. Doğradığınız kavun parçalarını püre haline getirin.
3. adım: Püre kıvamına gelen kavuna, su, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
4. adım: Elde ettiğiniz karışımı bir cam kaseye aktarın. Karışımı dondurucuya koyun ve her 1 saatte bir çıkararak karıştırın. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın.
5. adım: Son olarak, karışımı en az 12 saat boyunca dondurucuda bekletin. Bu süre sonunda sorbeniz katılaşacak ve lezzeti yoğunlaşacaktır.
Son adım: Kavunlu sorbeniz hazır! Buz gibi serin ve ferahlatıcı bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketebilirsiniz.