Fotoğraf: @roemh011-Taylor Roemhildt
Tatlı patates, son yıllarda ülkemizde popülaritesi artan, lezzeti ve besin değeri ile dikkat çeken bir sebze. Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz tatlı patates, hem tuzlu hem de tatlı tarifler için harika bir malzeme. Peki, tatlı patatesi kullanarak nefis marshmallow’lu kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? İşte bu eşsiz lezzetin tarifi!
Malzemeler:
- 1 su bardağı tuzsuz, oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 fincan esmer şeker
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı haşlanmış tatlı patates püresi
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı karbonat
- Bir tutam deniz tuzu
- 15 adet marshmallow
Nasıl yapılır?
- Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
- İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
- Bir kabın içinde tereyağını, esmer şekeri, beyaz şekeri ve vanilya özütünü ekleyin. Bu karışımı yaklaşık 5 dakika boyunca kabarana kadar çırpın.
- Daha sonra, haşlanmış tatlı patates püresini ekleyin ve 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Başka bir kabın içinde un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
- Bu kuru karışımı, tatlı patatesli karışıma yavaş yavaş ekleyin ve düşük hızda 1 dakika boyunca çırpın.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekiller verin ve yağlı kağıt serili tepsilere dizin.
- Kenarları hafifçe altın rengi alana kadar 10-12 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ortalarına marshmallow’ları dikkatlice yerleştirin. Tekrar fırına verin ve 7-9 dakika daha pişirin; marshmallow’ların yüzeyi hafifçe kızarana ve eriyene kadar pişirmeye devam edin.
- Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın.
Afiyet olsun!