1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Narlı Lezzetler: 4 Farklı Tarif

Narlı Lezzetler: 4 Farklı Tarif

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narlı Lezzetler: Tarifler

Narlı Lezzetler: Tarifler

Yemesi zahmetli ama vücuda sayısız faydası olan narı sadece bir meyve olarak tüketmekle kalmayın; aynı zamanda yemeklerinize ekleyerek de harika lezzetler elde edebilirsiniz. İşte nar ile yapabileceğiniz 4 muhteşem yemek tarifi:

Narlı Lezzetler: 4 Farklı Tarif

Narlı ve Akçaağaç Şuruplu Kuzu Pirzola

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane hardal
  • 4 parça kuzu pirzola
  • Kaya tuzu
  • Tane karabiber
  • 1/4 doğranmış taze nane

Nasıl yapılır?

  • Küçük bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi ve akçaağaç şurubunu karıştırın.
  • Sarımsakları karışıma rendeleyin, ardından hardalı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Temizlenmiş kuzu pirzolalarının üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Etlerin her iki tarafını da hazırladığınız karışıma bulayın ve fırın poşetinin içerisine yerleştirin.
  • Fırında orta ya da iyi pişmiş olacak şekilde pişirin. Alternatif olarak, ızgarada da yapabilirsiniz.
  • Servis yaparken taze nane ile süslemeyi unutmayın.

İçerisinde Nar Saklı Somon Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Kaya tuzu ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber sosu
  • 2 yemek kaşığı nar suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • 1 kiloluk büyük somon
  • Servis için taze fesleğen

Nasıl yapılır?

  • Büyük bir fırın tepsisine brüksel lahanalarını yerleştirin ve üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ile bulayın.
  • 15 dakika boyunca fırında pişirin.
  • Ayrı bir kapta nar ekşisi, nar suyu, tatlı biber sosu, zencefil, sarımsak ve kırmızı pul biberi karıştırın.
  • Brüksel lahanasını fırından çıkarın ve ortasına somonu ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı somonun üzerine sürün ve 15-20 dakika 180 derece fırında pişirin.
  • Somonu nar taneleri ve taze fesleğen ile süsleyerek servis edin.

Narlı ve Kekikli Fırında Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet doğranmış soğan
  • 3 adet doğranmış havuç
  • 3 adet kereviz sapı
  • 1 orta büyüklükte karnabahar
  • 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 yemek kaşığı taze doğranmış biberiye
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze adaçayı
  • Kaya tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1/3 doğranmış taze maydanoz
  • Yarım su bardağı kavrulmuş badem
  • Yarım su bardağı nar taneleri
  • Kabı yağlamak için sıvı yağ

Nasıl yapılır?

  • Fırını önceden 150 derecede ısıtın ve fırın kabını yağlayın.
  • Büyük bir kapta; soğan, havuç, kereviz, doğranmış karnabahar ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
  • Karışımı yağladığınız fırın kabına eşit bir şekilde yayın ve kalan sebze suyunu üzerine ekleyin.
  • Sebzeleri yumuşayana kadar ve suyunu çekene kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız karnabaharı 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Üzerini maydanoz, badem ve nar taneleri ile süsleyin.
  • 5 dakika daha fırınlayın ve ardından servis yapın.

Narlı, Mangolu ve Yeşil Mercimekli Taco Tarifi

Malzemeler:

  • Ana Malzemesi İçin:
  • 1 adet çekirdeksiz doğranmış mango
  • Yarım su bardağı nar
  • 2-3 yemek kaşığı doğranmış kişniş
  • 1/4 su bardağı doğranmış kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • Yeşil Mercimek İçin:
  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 adet Meksika biberi (ya da yeşil köy biberi)
  • 1 adet ya da daha fazla minik cin biberleri
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı taze doğranmış kişniş
  • 1 çorba kaşığı taze limon suyu
  • 1 adet domates
  • 8 adet taco
  • Pul biber ve tuz

Nasıl yapılır?

  • Ana sos için orta boy bir kabın içine mango, nar, kırmızı soğan, kişniş ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabında kapalı bir şekilde saklayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun, fırın kağıdına yerleştirin. Yanına sarımsakları ve tüm biberleri ekleyin. Fırın kağıdı ile güzelce sarın ve 5-8 dakika fırında pişirin.
  • Fırından çıkarın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Biberlerin kabuklarını soyun ve tüm karışımı blendera yerleştirin.
  • Üzerine kişniş ve limon suyunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız sosun içerisine karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek tavaya alın ve ocakta fokurdayana kadar pişirin.
  • Son olarak tacoları alın ve içerisine önceden haşladığınız yeşil mercimekten ekleyin. Ardından ilk hazırladığınız narlı, mangolu karışımdan doldurun.
  • Üzerine hazırladığınız sostan ekleyin ya da sosu ayrı bir kapta dip sos olarak sunun. Afiyet olsun!

Narlı Lezzetler: 4 Farklı Tarif

Narlı Lezzetler: 4 Farklı Tarif

Narlı Lezzetler: 4 Farklı Tarif
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin