1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Yumuşacık Açma Tarifi

Yumuşacık Açma Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülşah Karaman-PembeNar Özel olarak, dışı kıtır kıtır, içi ise yumuşacık olan, yumurta, süt ve yoğurt kullanılmadan hazırlanan bu pratik açma tarifini sizlere sunuyoruz. Az malzeme ile harika bir lezzet elde etmek için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte yumuşacık açma tarifi için gereken malzemeler:

Malzemeler:

  • Yaş mayayı eritmek için;
    • 2,5 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 5 küp şeker
  • Hamuru için;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Oda sıcaklığında erimiş 50 gram tereyağı
    • 7 su bardağı un (gerekirse daha fazla ekleyebilirsiniz; ancak hamurun yumuşak kalması önemli)
    • 1 yemek kaşığı tuz
  • Üzeri için;
    • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
    • Yarım su bardağı su
    • Beyaz ve siyah susam

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, bir kaseye yaş mayayı alıp üzerine ılık suyu ve şekeri ekleyin. Karışımı güzelce karıştırdıktan sonra, 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlendikten sonra, mayanın üzerine sırasıyla zeytinyağını, tereyağını ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Yavaş yavaş unu ekleyin ve karışım katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Çırpılmayacak bir kıvama geldiğinde, hamuru elinizle yoğurarak iyice yedirin.
  • Hamurun üzerini bir bezle örtün ve 45 dakika boyunca mayalanması için bekleyin. Bu aşama, açmalarınızın yumuşak olmasını sağlayacak.
  • Mayalanma süresi dolduğunda, hamurdan parçalar koparıp simit veya örgülü açma şeklini verebilirsiniz.
  • Üzeri için pekmez ve suyu bir kapta karıştırarak eritin. Hazırladığınız açmaları önce pekmezli suya, ardından da susam karışımına batırarak yağlı kağıt serili tepsilere dizin.
  • Önceden ısıtılmış 50 derece fırında, açmaların fırın kapalı olacak şekilde 10 dakika daha mayalanmasına izin verin.
  • Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye getirerek, açmaları 30-35 dakika pişirin. Üstleri güzelce kızardığında fırından çıkarın.
  • Açmaları çıkardıktan sonra üzerini bir bezle örtün. Bu, açmaların yumuşak kalmasını sağlayacaktır.
  • Ilıdıktan ve buharlanmadan sonra açmalarınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yumuşacık Açma Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin